Traži

Mirisni kolač s jabukama za savršeno jutro

Mirisni kolač s jabukama za savršeno jutro

Prema recepturi Domaćice

Urednik: E.G.


Fotografija: Domaćica

Jabuke volimo jesti u svim varijantama; i kao svježi plod, i u slasticama, pa čak i u slanim jelima. Danas vam donosimo jedan sjajni recept čija je glavna zvijezda kad su sastojci u pitanju upravo jabuka, a za čiju pripremu nećete morati potrošiti pola dana. Mirisni kolač od jabuke će se odlično uklopiti uz tople napitke poput kave ili čaja, kao doručak ili međuobrok. Recept smo pronašli na gastro blogu koji redovito posjećujemo, Domaćica, a pročitati ga možete u nastavku!

Sastojci

  • 250 g glatkog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1.5 dl ulja
  • 1.5 dl vode
  • 4 jaja
  • 4 jabuke
  • 2 žličice začina za medenjake

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180C.

  2. Pripremite si 8 WECK® kalup staklenki od 290 ml.

  3. Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi - a jabuke ogulite i naribajte na krupnu rendu u smjesu. Izmiješajte s pjenjačom.

  4. Smjesu lijevajte do pola staklenke.

  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.

  6. Još tople kolačiće zatvorite gumenim brtvama (koje prethodno namočite u vodi u koju ste dodali malo alkoholnog octa) i metalnim držačima. Pustite ih da se prohlade pa ih čuvajte u frižideru do 2 tjedna.

Napomena: u videu je rađeno pola smjese u 4 staklenke

Napišite komentar

više