Search

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro

Šarmantno mjesto za vrhunski gastro doživljaj na poznatoj lokaciji

Urednik: Tina Kovačiček


Image: John Pavlish

Kultno zagrebačko mjesto Bulldog Pub jedno je od onih mjesta kojem ćete se uvijek rado vratiti, i to u raznim prilikama jer u ponudi je kvaliteta i raznovrsnost

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 1)

Kultno zagrebačko mjesto Bulldog Pub, u Bogovićevoj 6 već je dugo jedno od omiljenih mjesta mnogih Zagrepčana. Prije otprilike godinu dana Bulldog Pub je nanovo otvorio svoja vrata preuređen i osvježen novim idejama obitelji Soldo koja ga je preuzela od bivšeg vlasnika. I na tome im hvala jer je Zagreb postao bogatiji za još jedno mjesto koje prati svjetske trendove u gastronomiji te odlično funkcionira prema konceptu spajanja kafića gdje ćete probati jednu od boljih kava u gradu, Bulldog Bistroa u kojem ćete osjetiti pravi kozmopolitski gastro doživljaj i Bulldog kluba u kojem vikendom redovito možete čuti odlične koncerte uživo, poput Cubisma, Marija Huljeva & Brown Sugar i mnogih drugih, ali i provesti večeri uz stand up komediju.

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 2)

Interijer Bulldog Bistroa potpisuje Velinda Mršić u dogovoru s vlasnicom Tanjom Soldo koje su zajedničkim snagama i dobrim ukusom stvorile moderan ambijent u kojem se šarmantno spajaju industrijske svjetiljke, plave baršunaste klupe, restaurirani stolovi naslijeđeni iz starog Bulldoga, zidovi puni simpatičnih detalja i fotografija starog Zagreba nabavljenih na popularnim buvljacima, ilustracije umjetnika Matka Buntića dok će vas na stolovima uvijek dočekati svježe cvijeće sa Dolca.

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 3)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 4)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 5)

Kozmopolitsko ozračje te goste iz cijelog svijeta ovdje ćete često sresti, a to je pokazatelj kvalitete. Chef kuhinje Tanja Kralj na dnevnoj bazi osvježava jelovnik ovisno o ponudi svježih namirnica na obližnjem Dolcu, što znači ovdje očekujte ukusna iznenađenja. Svojim majstorstvom i savjetima aktivno sudjeluje Tomislav Kristić čije su specijalitete probali Michelle Pfeiffer, Al Pacino, Pierce Brosnan dok je radio u restoranima New Yorka i Los Angelesa. 

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 6)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 7)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 8)

Ideja je obrok započeti nekim od krostina, ili možda juhom od mrkve i đumbira, jabuke i celera, anastaviti tjesteninom, specijalnim biftek sa smokvom i wasabijem, ili - pravim, sočnim i golemim burgerom od vrhunske govedine za kojeg iz iskustva tvrdimo da je jedan od boljih u gradu. Za zaključak jedne takve gastronomske priče sjajno bi mogao poslužiti neki od čokoladnih mousseva ili francuskih pita od limuna, borovnica.

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 9)

Ljeti u svom brunchu ili večeri možete uživati i na terasi koja se nalazi s bočne strane u Petrićevoj ulici, a za taj su doživljaj gosti spremni i čekati na stol, kako to već biva u popularnim restoranima svjetskih metropola. Prostor je idealan ukoliko želite pripremiti i vlastiti party te ga možete unajmiti za event.

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 10)

Ideja ovog mjesta jest omogućiti svojim gostima mnogostruki doživljaj i učiniti ga pristupačnim, zato su i cijene u skladu s tim. Bilo da dođete samo popiti kavu, nakon koje možda ogladnite pa odlučite pojesti nešto ukusno i lagano ili doći poslušati dobar koncert, ovo je mjesto kojem ćete se poželjeti vratiti.

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 11)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 12)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 13)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 14)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 15)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 16)

Mjesto koje volimo: Bulldog Bistro (фото 17)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više