Search

Mjesto u Londonu koje morate voljeti

Mjesto u Londonu koje morate voljeti

Grain Store

BURO.


Image: PR

Jedan od restorana kojeg su stanovnici Londona s velikim nestrpljenjem iščekivali, a otvoren je 2013. godine. Evo zašto ga obožavaju...

Nekoć vrlo pusta industrijska zona sjeverno od stanice King's Cross pretvorena je u ambiciozan i hvaljen projekt obnove. Restoran Grain Store zauzima samo jedan dio nekadašnjeg viktorijanskog područja skladišta, a drugi, veći dio pretvoren je u poznati Central Saint Martins College of Art and Design tako da ćete često vidjeti modno usklađene i originalne studente mode kako šeću ovom četvrti. Grain Store smjestio se u blizini, na jednom uglova sa svojom otvorenom kuhinjom svima na pogled, šarmom jednostavne i lagane u bistro stilu kuhinje i odličnim vinima na čaše. Ideja je potekla od Brune Loubeta, vrhunskog chefa koji je svoj trag već ostavio u uspješnim londonskim restoranima poput Bistrot Bruno in Soho i posljednjim Bistrot Bruno Loubet. Kuhinja Loubeta, rođenog u  Bordeauxu, temelji se na tradicijama klasičnog jugozapada Francuske, ali nije time i ograničena. Menu je kombinacija popularnog naziva "pick 'n' mix" različitih sastojaka i kuhinja, no postoji dosljednost stila i mašte, uspješnih okusa koji dolaze u parovima, i stilski su specifični za Loubeta.

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 1)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 2)Izvor:http://www.buro247.hr/lifestyle/putovanja/11562.html

U ovom restoranu povrće je strast. Lijepe, svježe boje i jednostavna priprema čine pladnjeve s pečenom ciklom, ukiseljenim lukom, svježim jogurtom od kozjeg mlijeka i sve zaliveno uljem od kopra koje savršeno povezuje sve spomenute okuse. Mesu se također ovdje poklanja posebna pažnja, i to bez geografskih ograničavanja što čini jelovnik prilično eklektičnim i inspiriran brojnim putovanjima glavnog chefa.

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 3)

Bar je ovdje isto destinacija sama za sebe. Dugogodišnji suradnik glavnog chefa, Tony Conigliaro je inspiraciju pronašao u grčko-romanskom pristupu vinima, eksperimentirajući s okusima i ukusima koje se najbolje slažu. Ovdje će vam također poslužiti i odličan koktel namijenjen sljubljivanju upravo s vašim odabranim jelom.

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 4)

Interijer restorana potpisuje priznati Russell Sage, a ideja prostora temeljena je na ideji kuhinje otvorenog tipa gdje je svima vidljivo kako se hrana priprema. Fleksibilan dizajn koji zamagljuje granice kuhinje i prostora gdje se jede uključuje elemente poput visokih stolova, šank uz kuhinju na kojem se također jede te cjelokupan otvoren i transparentan prostor. Prekrasna terasa s osamdeset sjedećih mjesta također je magnet za goste.

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 5)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 6)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 7)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 8)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 9)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 10)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 11)

Mjesto u Londonu koje morate voljeti (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više