Traži

Može li itko reći ne čokoladnom kruhu?

Može li itko reći ne čokoladnom kruhu?

Recept s bloga "Domaćica"

Tekst: E.G.


Fotografija: Domaćica

Znamo da se većina još uvijek oporavlja od blagdanske trpeze i ne pomišlja na nove gastronomske kreacije, ali smo naišli na jedan neodoljivi recept koji smo jednostavno morali podijeliti s vama. Zašto? Pa reći ćemo samo da se radi o čokoladnom kruhu, odnosno jelu zbog koje sve naše dijete i novogodišnje odluke padaju u vodu. Pronašli smo ga na blogu Domaćica, a Sanja Mijac je objasnila kako joj se jako svidio originalni naziv ovog recepta, zbog čega ga je odlučila i zadržati. U nastavku doznajte kako pripremiti slasnu čokoladnu babku!

Sastojci

  • 300 g glatkog brašna
  • pola vrećice Dolcela suhog instant kvasca
  • 1 dl mlijeka
  • 20 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 manja jaja
  • vanilin šećer
  • prstohvat soli
Dodatno
  • 200 g Lino lade Gold
  • 1 manje umućeno jaje

Može li itko reći ne čokoladnom kruhu? (фото 1)

Priprema

  1. Od svih sastojaka zamijesite glatko mekše tijesto. Oblikujte ga uz pomoć malo brašna pa ga premjestite u posudu, pokrijte ga i ostavite ga da se diže dok se ne udvostruči.

  2. Kada se je tijesto diglo, premjesite ga pa ga na tanko razvaljajte u pravokutnik.

  3. Lino ladu Gold (ili neku drugu) ugrijte u manjem lončiću kako bi bila mazivija pa ju premažite po tijestu.

  4. Tijesto po užoj širini zamotajte u roladu. 

  5. Roladu prerežite po pola nožem.

  6. Zatim ta dva komada tijesta ispletite jedno preko drugog.

  7. Babku premjestite u duži kalup za kruh obložen masnim papirom za pečenje pa je ostavite da se diže u kalupu još oko 30-40 minuta.

  8. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 200 °C, a babku prije pečenja dodatno premažite umućenim jajetom.

  9. Babku stavite u zagrijanu pećnicu da se peče na 200 °C 10 minuta, zatim temperaturu smanjite na 180 °C i pecite ju još oko 30-40 minuta, zavisno o jačini pećnice.

  10. U trenutku kada ćete smanjivati temperaturu preko babke stavite komad papira za pečenje kako vam gornji dio ne bi izgorio.

Napišite komentar

više