Traži

Možete li odoljeti kolaču s kupinama, kokosom i bademima?

Možete li odoljeti kolaču s kupinama, kokosom i bademima?

Recept s bloga Prstohvat soli

Urednik: E.G.


Fotografija: Prstohvat soli

Omiljeni gastro blog Prstohvat soli donosi još jednu poslasticu za sve one koji se ne boje upaliti pećnicu unatoč visokom temperaturama

Uobičajeno je da tijekom ljetnih mjeseci pribjegavamo jednostavnim desertima poput voća, sladoleda ili slatkih smoothieja. No, priznajte, koliko vam se puta dogodilo da vam se baš jede neki ukusni kolač, unatoč visokim temperaturama? Za takve "krizne" situacije, pobrinula se Ana V. Đurđević, autorica bloga Prstohvat soli. Želite li pojesti ukusan i jednostavan kolač koji će udovoljiti vašoj želji za konkretnom slasticom, a ujedno ne pada preteško na želudac, ovo je recept na koji trebate obratiti pažnju. Radi se o kolaču s kupinama, kokosom i bademima, a u nastavku provjerite kako ga pripremiti.

Sastojci

4 žlice kokosovog ulja u tekućem stanju

1/2 šalice integralnog brašna

1/2 šalice bijelog brašna

1 šalica šećera (može i manje)

2 žlice kokosovog brašna

1 žličica prašaka za pecivo

1 šalica mlijeka

300 g svježih kupina

prstohvat soli

Možete li odoljeti kolaču s kupinama, kokosom i bademima? (фото 1)

Upute za pripremu

Upalite pećnicu na 180 °C. U posudu u kojoj ćete peći kolač ulijte kokosovo ulje. Svaka posuda, okrugla ili pravokutna, ako je približnih dimenzija 23 x 18. Za veću posudu, duplicirajte sastojke. Na tavi kratko prepecite listiće badema i kokos čips. Kupine dobro operite, pa posušite pomoću ubrusa.

U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, šećer, kokos, prašak za pecivo i sol. Dodajte mlijeko i sve dobro sjedinite. Ovu smjesu ulijte u posudu, ravnomjerno rasporedite, ali nemojte miješati s uljem. U smjesu dodajte kupine i ravnomjerno ih rasporedite. Stavite u pećnicu i pecite oko 50 ili 60 minuta. Kolač treba poprimiti finu, zlatnu boju pa je najbolje da pazite na njega, jer vrijeme pečenja ovisi i od pećnice i od vrste posude. Na pola pečenja posipajte kolač s 2 žlice šećera. Nakon vađenja iz pećnice, pospite s bademom i kokosom. Poslužite toplo uz sladoled.

Kolač je najbolje pojesti tijekom dana, količina je mala pa to ne bi trebalo biti problem. Tijekom pečenja, na rubovima kolača će biti "lokvice" ulja, ali nemojte da vas to preplaši, kada ga izvadite iz rerne kolač će to brzo upiti.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor