Traži

Možete li odoljeti ovim ljubičastim kiflicama?

Možete li odoljeti ovim ljubičastim kiflicama?

Recept s bloga "Cooking with the cat"

Urednik: E.G.


Fotografija: Cooking with the cat

Kiflice s domaćim kiselim vrhnjem, aronijom i džemom od šumskog voća su zalogaj s kojim ne možete pogriješiti!

Tražite li način da si zasladite vikend, obratite pažnju na jedan odličan recept koji vam danas donosimo. Pronašli smo ga na blogu Cooking with the cat, koji redovito pratimo i koji nas redovito inspirira. Riječ je o vizualno jako atraktivnim ljubičastim kiflicama s domaćim kiselim vrhnjem, koje im daje posebnu mekoću i finu aromu. Priprema je relativno jednostavna, a sve što vam treba je nešto vremena i malo dobre volje!

Sastojci (za 24 male kiflice)

40 g Dukat maslaca (+ 20 g za premazivanje)

110 ml toplog Dukat mlijeka

10 g praha aronije

5 g praha cikle

1 kesica suhog kvasca

150 g Domaćeg kiselog vrhnja

375 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

20 g šećera

prstohvat soli

Džem od šumskog voća  

Priprema

Rastopljeni maslac i toplo mlijeko pomiješamo s prahom aronije i cikle te smjesi dodamo i suhi kvasac. U veliku posudu stavimo brašno, prašak za pecivo, šećer i sol i dobro promiješamo pjenjačom da se brašno razrahli. Dodamo im smjesu s kvascem koja je odstajala par minuta i Domaće kiselo vrhnje. Mijesimo, električnim mikserom s nastavcima za tijesto, prvo lagano dok se tijesto ne poveže u kuglu a zatim jače, 5-7 minuta dok nije potpuno glatko. Prekrijemo ga prozirnom folijom i ostavimo na toplom, da se diže, barem jedan sat. Tijesto potom podijelimo na 3 jednaka dijela (svaki bi trebao imati oko 250 g) te svaki dio razvaljamo u krug debljine 0,5 cm. Razrežemo ga na 8 jednakih trokutića koje potom vrlo lagano namažemo maslacem i na svaki, na najširoj strani stavimo po žličicu džema.  

Možete li odoljeti ovim ljubičastim kiflicama? (фото 1)

Džem potom preklopimo tijestom i zarobimo u mali džepić koji dobro zatvorimo sa svih strana tako da nam nadjev ne bi iscurio vani. Zatvoreni džepić omotamo vrhom trokuta u kiflicu. Zarolane kiflice slažemo na papir za pečenje i ostavimo na sobnoj temperaturi da se odmore. Prije pečenja ih možemo premazati i razmućenim bjelanjkom za sjaj.  Pećnicu zagrijemo na 180°C, i u nju na dno stavimo posudu s vodom koja isparava tijekom pečenja. Kiflice pečemo 18 minuta. Cilj je da vaše kiflice zadrže lijepu ljubičastu boju koju tijestu daju aronija i cikla, tako ako primijetite da su počele dobivati previše boje, prekrijte ih aluminijskom folijom da zaustavite tu promjenu. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više