Traži

Croatia
Možete li odoljeti ovim zdravim i finim palačinkama od banane?

Možete li odoljeti ovim zdravim i finim palačinkama od banane?

Recept s bloga "Domaćica"

Tekst: E.G.


Fotografija: Domaćica

Ovaj vikend iskoristite za uživanje u slasnim palačinkama - i to bez grižnje savjesti!

Postoji li uopće netko tko iskreno može reći da ne voli palačinke? Vjerojatno ne. Palačinke su slastica u kojoj bi većina nas mogla uživati redovito, ali uglavnom imamo na umu da nije riječ o nečemu pretjerano zdravom ni dijetnom. Ipak, nije sve izgubljeno! U posljednjih su nekoliko godina sve popularnije postale tzv. zdrave palačinke od banane i zobi, no ispostavilo se da ih nije baš toliko jednostavno pripremiti. Recept koji jamči uspješnu pripremu smo pronašli na jednom od naših omiljenih blogova, Domaćici, a evo o čemu se točno radi!

Sastojci

  • 2 velike zrele banane
  • 2 jaja
  • 40 g Dolcela kokosovog brašna
  • 50 g sitnije mljevenih zobenih pahuljica
  • 1 dcl vode
  • 1 žličica Dolcela praška za pecivo

Priprema

  1. Što su banane zrelije to bolje, budući da u ove palačinke ne ide nikakav šećer, ali ako i nisu zrele svejedno ih možete napraviti s normalnim svježim bananama. Banane zgnječite vilicom.

  2. Dodajte im jaja, sve skupa spojite.

  3. Dodajte i ostale sastojke, spojite i ostavite kojih 10-15 minuta da zobene pahuljice malo nabubre.

  4. Tavu namastite (suncokretovim ili kokosovim uljem ili s maslacem).

  5. Na tavu lijevajte po žlicu smjese za palačinke. Ključno je da su palačinke manje kako bi vam se dale lijepo okretati, jer ako će biti veće postoji mogućnost od pucanja prilikom okretanja.

  6. Pecite ih 1-2 minute s jedne strane, pa još 1-2 minute s druge strane. Nemojte ih okretati prerano.

  7. Poslužite ih prelivene medom ili javorovim sirupom uz dodatak nekog voća, možda i s nekim nezdravim ili zdravim čokoladnim namazom s malo posutih prženih lješnjaka. Vjerujem da ćete naći dobitnu kombinaciju.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više