Search

\"Mundoaka\" ima novi koncept i novi jelovnik. Probali smo ga i ugodno se iznenadili!

"Mundoaka" ima novi koncept i novi jelovnik. Probali smo ga i ugodno se iznenadili!

Pod vodstvom chefa Kristijana Kereše

Tekst: E.G.


Image: senja vild

Još uvijek smo pomalo zatečeni smjerom kojim se kreće zagrebačka gastronomska scena. Kad se sjetimo da prije manje od deset godina nismo mogli pronaći pošteni burger sve i da smo to jako htjeli, a danas često ne znamo gdje bismo prije, ne možemo se ne osjećati dobro i optimistično. Još jedna stvar koju vidimo kao izrazito pozitivnu je i osluškivanje potreba publike, kao i nadograđivanje jelovnika ovisno o godišnjim dobima ili pak, zašto ne, mijenjanje cijelog koncepta. Stoga, kad smo doznali da "Mundoaka Street Food", mjesto koje je Zagreb upoznalo s konceptom street fooda, promijenilo čitav jelovnik i najavilo nešto novo, znali smo da to moramo što prije kušati. "Mundoaku" danas vodi novi, mladi tim, predvođen chefom Kristijanom Kerešom, a njihov su potencijal i kvaliteta potvrđeni i preporukom u Michelinovom vodiču za prošlu i ovu godinu. Ono što smo prvo zamijetili pri pogledu na novi jelovnik jest smanjenom izbor jela. Svaki vam se dan nudi točno osam različitih jela (predjela i glavnih) jela, uključujući i dnevnu juhu, kao i dvije opcije deserta. Kako nam je chef ispričao, to je napravljeno s ciljem omogućavanja korištenja uvijek svježih namirnica. 

"Mundoaka" ima novi koncept i novi jelovnik. Probali smo ga i ugodno se iznenadili! (фото 1)

Iako bismo vrlo rado bili probali sve s jelovnika, to naprosto nije bilo moguće, pa smo se teška srca odlučili za tacose od naan kruha, pulled pork s Mundoaka umakom, majonezu s pistacijama, agrume, nar i mikro zelenje kao predjelo te "kralja njujorških sendviča", Pastrami sendvič i Triple Cheese Royale, odnosno grilled cheese sendvič za glavno jelo. Predjelo nas je oduševilo podjednako okusom i prezentacijom i savršeno nam je otvorilo apetit. Što se tiče glavnog jela, moramo spomenuti da smo više naginjali cheeseburgeru od grilled cheese sendviča, ali chef nas je uvjeravao da mu, ako tako nešto još nismo probali, moramo pružiti šansu. Priznajemo, bio je u pravu! Pohani kruh u kombinaciji s tri vrste sira i glaziranom slaninom (među ostalim) je ispao ultimativni comfort food, dok je Pastrami bio također fenomenalan i bolji od mnogih koje smo kušali u samom New Yorku. Za desert smo kušali trufflese od tamne čokolade s dulce lecheom te narančom i limetom i složili se da se prvom prilikom vraćamo po još ove čokoladne bombe. Sve u svemu, ručkom smo bili i više nego zadovoljni. Na novom jelovniku smo zamijetili još par zanimljivih jela koje želimo probati, poput rebarca i ljutih pilećih krilca, i uopće ne sumnjamo da će nam biti jednako dobra! Sve novosti iz njihove ponude možete pratiti ovdje

"Mundoaka" ima novi koncept i novi jelovnik. Probali smo ga i ugodno se iznenadili! (фото 2)

"Mundoaka" ima novi koncept i novi jelovnik. Probali smo ga i ugodno se iznenadili! (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više