Search

Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku!

Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku!

Tekst: BURO.

Dorothée Meilichzon je ime koje morate znati ako pratite suvremenu dizajn scenu, posebno ako ste zainteresirani za trendove kada je ugostiteljstvo u pitanju. Ova pretalentirana francuska dizajnerica specijalizirala se za uređenje interijera javnih prostora. Hoteli i restorani s njenim potpisom uvijek donose nešto novo! Ona njeguje bliske veze s hotelskom grupom Experimental, pa su je vlasnici Romée de Goriainoff, Olivier Bon, Pierre-Charles Cros and Xavier Padovani ponovo angažirali da udahne život njihovom najnovijem projektu.

Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku! (фото 1)
Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku! (фото 2)

Naime, oni su preuzeli hotel Gran Hotel Montesol koji postoji od 1933. godine i ima 33 sobe i restoran. Dok čekamo otvaranje punog kapaciteta prije nekoliko tjedana otvorena su vrata restorana koji se zove Sabbaba Montesol i zapravo je sestrinski lokal trendi restorana Balagan u Parizu. Iza menija stoji Tomer Amedi koji je poznat po savršeno izvedenim izraelskim specijalitetima, u ovom slučaju on je spojio utjecaje Izraela uz španjolske ukuse kako bi gostima ponudio jela koja su ukusna, energična i šarena. Vinska lista prati odvažne arome iz jelovnika i nudi razne etikete s Mediterana.

Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku! (фото 3)
Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku! (фото 4)
Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku! (фото 5)

Dorothée je interijerom popratila inspiraciju iz kuhinje i zato je prostor jedna vesela fiesta. Tu su barske stolice od bambusa, namještaj od svijetlog drveta, kao motivi iz galaksije i mora na zidovima. Neki od detalja nam se toliko sviđaju da razmišljamo da ih prepišemo i u vlastitim stanovima, kao što su zidne lampe u obliku školjke i prorezi u gipsanim zidovima u obliku mjeseca.

Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku! (фото 6)
Na Ibizi je s radom počeo restoran iza čijeg dizajna stoji Dorothée Meilichzon. Mogao bi postati it mjesto na otoku! (фото 7)

Kao i na svakom mjestu iza koga stoji Experimental grupa sve je osmišljeno do detalja, pa tako i tanjuri imaju šarene apstraktne motive (koji se ponavljaju na svijećnjacima), a jelovnik je ukrašen modernim fontom. Ovaj restoran će obilježiti kasno ljeto na Ibizi i predstavlja sjajnu uvertiru u ljeto 2022. godine kada se očekuje da će sve sobe biti spremne za goste. Ulozi su veliki i neizmjerno se radujemo vidjeti što nam je ova maštovita ekipa pripremila ovog puta!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više