Search

Najfiniji kruščići u Zagrebu

Najfiniji kruščići u Zagrebu

Büro 24/7 preporučuje: Bistro Lauba

Ana Pavić


Image: Petra Jurić

Bistro Lauba jedinstven je koncept u Zagrebu koji spaja hranu i umjetnost

Mnogi će reći da je Lauba (Prilaz Baruna Filipovića 23a)  jedan od najcool prostora u gradu. Nepretenciozna njujorška vibra uz pomno osmišljen koncept u fantastičnom okruženju izdvaja ovaj prostor od svih drugih u Zagrebu. Od drugih ga razlikuje i koncept bistroa koji je smješten u "predsoblju" galerije a koji s pravom nosi titulu mjesta na kojem ćete najbolje kruščiće u gradu. Ovdje ne govorimo o običnom kruhu već o pravoj simfoniji okusa i kombinacija.

Lauba

Bistro Lauba trenutno u ponudi ima običan bijeli kruh, bijeli sa špekom, bijeli s ciklom i bijeli s maslinama te kukuruzni. Posebnost su definitivno Laubini crni kruščići s čilijem i orasima, a trenutni novitet su kruh od raženog brašna sa šljivama i crvenim paprom te raženi i pšenični s brusnicom i indijskim oraščićem. Uz kruščiće ide i bogat izbor namaza koji se mijenjaju ovisno o ponudi kruščića a trenutno se nudi pileća pašteta, namaz od tune, namaz od plavog sira, tapenada, namaz od pečenih paprika, tzatziki, namaz od sušene rajčice, humus, namaz od inćuna i namaz od hrena.

Chef Zdravko Marić

U novu sezonu bistro Lauba je ušao u s novih chefom. Zdravko Marić osvježio je jelovnik s jelima spravljenim od svježih sezonskih namirnica. Jelovnik je podijeljen na tri kategorije: „Vruća žlica", „Toplo-hladno" ili „Nešto konkretno". Posebna preporuka Chefa je da ručak započnete s Chef kruhom od raženog brašna sa šljivama i crvenim paprom i namazom od plavog sira. Zatim, za glavno jelo pureći file mariniran jogurtom sa složencem od paprike uz čašu malvazije vinarije Ritoša ili biftek sa zrnatom gorušicomna polpeti od celera uz čašu crnog vina Bibich R6.

Lauba

Za one kojima meso nije omiljena namirnica u Bistrou Lauba predlažu file bijele morske ribe s krumpirom i tapenadom od maslina ili rižoto od šafrana, rikole i indijskih oraščića. Prije odlaska, zasladite se čokoladnom tortom ili karamel košaricom. Bistro Lauba nudi raskošnu vinsku kartu s pažljivo odabranih hrvatskim i stranim vinima koja se mijenjaju ovisno o jelovniku. Primjerice malvazija vinarije Ritoša vino je vrlo snažnih voćnih aroma, dopunjeno cvjetnim notama, pogodna uz jela od bijelog mesa i ribu. Na karti su i već slavna vina R5 i R6 vinarije Bibich te sauvignon, cabernet sauvignon i sivi pinot Castel Firmiana. Ako svemu navedenom pridodamo i podatak da su cijene u Bistrou Lauba niže u odnosu na druge bistroe u gradu onda znate gdje ćete rezervirati termin za svoj sljedeći ručak ili večeru.

Lauba

Lauba

Lauba

Više informacija o Bistrou Lauba potražite na: www.facebook.com/bistrolauba

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više