Traži

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu

Jeste li već čuli za projekt Gozba?

Tekst: Tina Kovačiček


Fotografija: Sonja Lazukić/Gozba

Sjajan regionalni gastro projekt!

Ako još niste čuli za društvo Gozba, vrijeme je da to promijenimo. Njihov je mali gastro projekt od početne ideje izrastao u događaj koji se čeka. Gozba se događa četiri puta godišnje, svaka večera ima svoju temu, a naglasak je na dvije stvari: fina hrana i ugodno druženje. Kako sami kažu o sebi: "Mi smo grupa ljudi koja voli ukusnu hranu, lijep ambijent i vesele razgovore. Te lijepe stvari volimo dijeliti s drugima, na našim druženjima uz priču i smijeh. Također, želja nam je promovirati ideju zajedničkog objedovanja i u te svrhe organiziramo okupljanja četiri puta godišnje, uvijek na različitim mjestima."

Posljednja gozba, ona zimska, dogodila se nedavno, 7. veljače, u Novom Sadu, a za nas su odabrali fotografije kako bismo vam što bolje približili čaroliju koju ovo društvo stvara.

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 1)

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 2)

Obroci se pripremaju uz puno ljubavi i pažnje od autohtonih namirnica po mogućnosti lokalnih i regionalnih. Jelovnik za večere osmišljavaju Ivana Volić, Đorđe Pešić i Nevena Zelunka Cvijetić, a često im se pridruži i Ana Marija Kurtela. Ambijent večere uvijek je usklađen s prostorom u kojem se druženje događa, a u skladu s tim mijenjaju se jelovnik i dekoracija te planiraju za svaku gozbu.

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 3)

Zimska Gozba, koju prema onome što smo vidjeli proglašavamo jednom od najljepših, održala se u novosadskom restoranu Project 72 Wine & Deli

"Nedjeljna večer bila je mirna u poznatom novosadskom dijelu Podbari. Naši gosti su pristizali s osmijesima i dobro raspoloženi. Započeli smo druženje uz zeleni čaj s padina planine Fuji, upoznavanje i široke osmijehe. Nastavili u azijskom duhu uz zalogaje inspirirane Japanom, razmjenjivali crtice iz života i nazdravljali čašama bijelog vina. Udobnost i toplina restorana dodatno su nas opustili, a novi okusi inspirirali da prepričavamo doživljaje i anegdote s putovanja i da razmjenjujemo recepte", opisala nam je Nevena doživljaje s posljednje Gozbe.

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 4)

I tako je svaki put. I svaka nova Gozba novo je i ugodno iskustvo. Tema se mijenja s obzirom na godišnja doba i svi mogu sudjelovati. Za Gozbu se svi zainteresirani prijavljuju putem e-maila nakon što na internetskoj stranici drustvogozba.com i Facebooku organizatori objave datum i mjesto održavanja iduće večere. Svaku Gozbu prati fotografiranje i snimanje video materijala koji se dijeli s gostima i prijateljima Gozbe. Sve u svemu, jedan divan projekt posvećen onim slatkim životnim užicima; druženju, hrani i dobrom vinu.

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 5)

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 6)

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 7)

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 8)

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 9)

Najljepša zimska večera održana u Novom Sadu (фото 10)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor