Search

Najljepši ljetni ručak na otvorenom u Zagrebu

Najljepši ljetni ručak na otvorenom u Zagrebu

U hotelu Esplanade

Urednik: A.P.


Image: Esplanade Press

Selekcija inovativnih okusa na novom à la carte jelovniku chefa, Ane Grgić

Vođena kozmopolitskim pristupom, kreativnim idejama i sezonskim namirnicama, inspirirana suncem i daškom svježine Mediterana chef, Ana Grgić za ovo ljeto kreirala je još jednu selekciju božanstvenih zavodljivih okusa. Svaki novi jelovnik ove iskusne, iznimno talentirane i šarmantne šefice kuhinje predstavlja pravu rapsodiju okusa i umjetničkih djela na tanjuru. Za one koji žele isprobati ponešto od svega Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova delicija. „Stvaranje novog jelovnika za fine dining restoran uvijek je izazov koji me pokreće. Zadovoljstvo je kreirati i dizajnirati nešto novo i jedinstveno, nešto što će gostima pružiti poseban gurmanski doživljaj i mirisom i okusom", rekla je Ana.

esplanade

Selekcija jela uključuje neodoljive lagano pečene kozice s kremom od šparoga i lardom koje se naprosto tope u ustima, primamljivu kombinaciju pjenastog moussea od guščje jetre s kremom od malina i briošem, nježno meso rakovice posluženo s pudingom od tapioke i citrusa, finu ljetnu juhu od mlade mrkve s neobičnom spužvom od šafrana, slasnu potrbušinu od tune s kremom od crne leće i gelom od naranče, potom trilje s gustom kremom od koprive i cvijetom tikvice.

Za odvažne tu je prženi teleći mozak s jajetom i listićima tartufa koji svaki pravi gurman mora isprobati. Selekciju upotpunjuju file romba s pjenom od crnog češnjaka i kadaifom, potom sočni Black Angus Striploin s kukuruzom pečenim u ugljenu i kremom od borovine, kao i neodoljiva lagano pečena prsa prepelice s plavim krumpirom i korom od lješnjaka.

esplanade

Za ljubitelje klasika tu je nezaobilazni brancin pečen u soli sa salsom od domaćih maslina i sušenim rajčicama, zatim istarski fuži s tartufima, tradicionalni zapečeni štrukli te fini kremasti rižoto sa šparogama i straciatella burratom koji je očarao i princa Charlesa.
Ono što posebno oduševljava goste restorana Zinfandel's je priprema omiljenih klasika pred stolom. Dobro raspoloženo osoblje izvest će pravi scenski performans pripremajući specijalitete poput tatarskog bifteka i osvježavajuće Cezar salate.

esplanade

Nezaboravno iskustvo objedovanja upotpunjuje impresivna lista od 200-njak vrhunskih vina i šampanjaca. Šarmantni prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler i sam očaran vinima, pažljivo će za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima.

esplanade

Desertni menu je šećer na kraju priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel's. Izbor finih slatkih jela uključuje božanstveni crème brûlée s jagodama i bazgom, čokoladni mousse i sorbeto od papaje, s kokosom i bergamotom, a sve zaokružuje lista vrhunskih desertnih vina. U primamljivim mirisima i okusima vrhunske kuhinje moguće je uživati i na otvorenoj Oleander terasi u okružju oleandra, maslina i loze zinfandela, koju je svojedobno Esplanadi poklonio vinar Vlado Krauthaker, a koje osoblje pažljivo njeguje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više