Search

Ne znate gdje fino doručkovati u Zagrebu? Imamo novu ideju

Ne znate gdje fino doručkovati u Zagrebu? Imamo novu ideju

Urednik: A.P.


Image: pr

“Tijekom dužeg mjesečnog zatvaranja odlučili smo se za promjenu te smo došli na ideju kako bismo mogli osvježiti prostor. U tim promjenima odlučili smo se vratiti svojim korijenima. Prvo smo uveli kulturu doručka. Odrastala sam u Beču, a obiteljski nam je doručak bio najbitniji dio dana. Odlučili smo tu kulturu doručka donijeti u naš restoran, ali i oplemeniti ideju sa pojedinim bečkim pojedinostima. Tako smo ubacili tradicionalni gulaš, kuhane šunke sa hrenom, posebne vrste musli žitarica, dali značaj drugačijoj pripremi jaja te smo ubacili i neke karakteristične hrvatske proizvode poput istarskih tartufa i beef tartara koji ćemo na poseban način pripremati za doručak. Bit će to zanimljiv mix, gosti će sami moći birati svoje acai i smoothie bowlove, cijeđene sokove i prirodne čajeve. Ideja je da doručak bude obrok koji će nas zasititi i pripremiti za dan!” – kazala je Sanja Gregorius vlasnica poznatog restorana Apetit City.

Ne znate gdje fino doručkovati u Zagrebu? Imamo novu ideju (фото 1)

Tako je ovaj poznati restoran u strogom centru grada postao nova destinacija, ne samo za popularne poslovne ručkove i večere, već i za najvažniji obrok u danu. Ova novost dolazi s ponovnim otvorenjem i novim izgledom restorana, nakon što je isti stradao u potresu.

Prostor je uređen tako da se poštuju epidemiološke mjere te preporučeni razmaci među sjedećim mjestima. Prostor je obojan bijelom bojom koja daje svježinu. Odmah pri samome ulasku, restoran odiše čistoćom i higijenom koja privlači. Pri odabiru biljaka pazilo se da budu one vrste koje pročišćuju prostor. Novi Apetit možemo usporediti s njujorškim urbanističkim stilom dizajna. Restoranom dominiraju dvije velike slike koje su iz New Yorka u Zagreb stigle sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća, a koje su posudba prijatelja vlasnika. Uz dvije slike prostorom dominiraju velike vaze te brojni detalji koji će nam privući pažnju poput razigranih bakrenih svjetiljaka. Crno siva kombinacija stolova i stolica u kombinaciji s bijelom i smeđom bojom prostoru daje dozu otmjenosti, a veliki plavi zastori umiruju i daju toplinu.

Restoran slavi i 10 godina postojanja te sigurno nije bilo boljeg trenutka da se predstavi u novom ruhu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više