Search

Noel ima novi, cjenovno prihvatljiviji, menu ručka. Odlučili smo ga isprobati i nismo požalili

Noel ima novi, cjenovno prihvatljiviji, menu ručka. Odlučili smo ga isprobati i nismo požalili

Noel je uvijek dobra ideja

Tekst: E.G.


Image: PR

Ako ste na bilo koji način uključeni u posao ugostiteljstva, onda znate da on uključuje i puno podmetanja i drugih moralno upitnih momenata. Mnogi se još uvijek nisu navikli na činjenicu da (zagrebačka) gastronomska scena sada nudi više opcija i da su si neke od njih izravna konkurencija. Nismo jednom u off the record razgovorima sa chefovima i vlasnicima slušali kako ovaj ili onaj restoran uopće ne valja unatoč brojnim pozitivnim kritikama ili pak prognoze o tome kako iz ovog ili onog razloga neće dugo opstati. Uspjeh restorana "Noel", jednog od svega par restorana u gradu koje bismo mogli nazvati fine dining konceptom, time je još i veći.

Noel ima novi, cjenovno prihvatljiviji, menu ručka. Odlučili smo ga isprobati i nismo požalili (фото 1)

Posluju tek nešto više od dvije godine, a već su se odavno isprofilirali kao restoran koji ni u kojem segmentu ne radi kompromise i na koji uvijek možete računati ako tražite vrhunsku uslugu. Namirnice su uvijek najbolje moguće kvalitete, pa ako chef, primjerice, na nađe trlju iz izvora kojem vjeruje, zamijenit će je drugom ribom, unatoč tome što je već upisana na menu. Još jedan podatak koji govori u prilog njihovoj posvećenosti je što jedna osoba u kuhinji svaki dan provede nekoliko sati isključivo radeći njihove domaće grissine, koje svaki stol dobije prije jela. Ovakve bismo primjere mogli nabrajati do unedogled, a svi su oni doveli do situacije u kojoj će "Noel" redovito posjećivati kolege chefovi, sommelieri i voditelji restorana, te im na taj način pružiti bezrezervnu podršku u onome što rade, budući da sami najbolje znaju koliko je to teško. 

Noel ima novi, cjenovno prihvatljiviji, menu ručka. Odlučili smo ga isprobati i nismo požalili (фото 2)

Mi "Noel" pratimo od samih početaka i uistinu možemo jamčiti da je to restoran u kojem će se svaka potrošena kuna isplatiti. Štoviše, unatoč nekim, za hrvatski standard, višim cijenama, i dalje odgovorno tvrdimo da pružaju izvrsnu vrijednost za novac. Kad smo čuli da je od ponedjeljka do subote uveden posebni menu za ručak, u kojem birate između dvije verzije i platite 190 kuna za tri slijeda, znali smo da se radi o nečemu što ne smijemo propustiti probati. Menu se sastoji od konkretnih porcija prilagođenih vremenskom rasporedu poslovnih ljudi koji na ručak dolaze usred radnog vremena, a njegova je izvedba moguća zbog toga što su, kako kažu iz "Noela", uspjeli zaokružiti cjelokupan proces nabave ekoloških namirnica na jednoj kvalitetnoj razini.

Noel ima novi, cjenovno prihvatljiviji, menu ručka. Odlučili smo ga isprobati i nismo požalili (фото 3)

Drugim riječima, takva organizacija je omogućila pružanje iskustvo fine bistro ručka po uistinu konkurentnim cijenama. I doista, za manje od 200 kuna smo jeli stvarno odličan beef tartar s krekerom od heljde, sočni janjeći wellington i panna cottu koja je daleko od bilo koje druge koju možete kušati u Zagrebu. Iako u to nismo ozbiljno ni sumnjali, naš je odlazak potvrdio da je "Noel" jedno od boljih mjesta u centru grada za odlazak na kvalitetni ručak. Iz tog, ali i brojnih drugih razloga, s nestrpljenjem očekujemo skorašnji izlazak Michelinovog vodiča koji će, toplo se nadamo, chefu Goranu Kočišu, ali i cijelom timu, donijeti toliko zasluženu zvjezdicu. Ovotjedni menu ručka možete pogledati ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više