Search

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku

Zagasiti glamur u zidinama Grada


Image: Zoran Marinović

Zamislite trenutak kada u Dubrovniku, na samim zidinama i laganom ljetnom povjetarcu, uživate najbolju dalmatinsku kuhinju i vina, a povijest grada zavodi svojim šarmom bez granica...

Uz restoran Posat je ulica koja je sinonim za dio grada gdje se smjestila jedna od starijih i impozantnijih palača u Dubrovniku. Kao takva bila je i rezidencija obitelji Amerling, inače poznatoj po umjetničkom patronatu grada u vrijeme Republike, a koji i danas krase tri, možda najmonumentalnije fontane. No, ovo nije priča o njima, iako su podjednako izvori života i ukrasi Grada. Naime, u vrtu i saločama palače krije se restoran Posat. 

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku (фото 1)

Ovaj sinonim za dubrovačku kvalitetu i izvrsnost, od 2004. godine grade dva mlada ugostitelja, koji su za ovu sezonu okrenuli jednu novu stranicu. S potpisom beogradskog arhitekta Vladimira Vlada Gugla, Posat je dobio jednu novu notu, a pri tom, kako to ovaj dizajner interijera najbolje radi, spojio je tradiciju i moderno. Dizajnerski namještaj pomno biran rukom Vlada podjednako je važan, kao i unikatni potpis menija mladog uspješnog chefa, ali i suvlasnika Ivice Udženije. 

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku (фото 2)

Partneri Mario Ševelj i Ivica, prijatelji su od školskih dana, a možda je ovo podjednako priča o prijateljstvu, koliko i o poslovnoj izvrsnosti. No, usprkos svemu najatraktivnije je to što su svoju kvalitetu oplemenili radeći za Gorana Štroka, gdje su im znanje prenosili ljudi koji su bili perjanica dubrovačkog turizma 80-tih. Tradicija ribljih specijaliteta te ostalih finih zalogaja dalmatinske kuhinje, mesnih proizvoda pripremljenih na dubrovački način, upotpunili su modernom pripremom, a ništa se ne priprema bez domaćih začina. Ovaj restoran smješten na Pilama, na samom ulazu u Grad, ponudit će vam najbolje iz mora uz bogat izbor domaćih vina. 

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku (фото 3)

Tajanstveni i skromni momci, željeli su ponuditi Gradu nešto što su već vidjeli i okusili, ali na sasvim novoj razini. Posatovu vrijednost prepoznali su mnogi poznati gosti, koji ondje obavezno objeduju, a vrhunska ponuda sada je obogaćena i novim interijerom. Ako ste planirali ljeto u Dubrovniku ili ste već tamo, znate koje je novo-staro mjesto u Gradu koje vrijedi posjetiti i u njemu uživati.

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku (фото 4)

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku (фото 5)

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku (фото 6)

Nov izgled legendarnog restorana u Dubrovniku (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više