Search

Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel

Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel

Što se sve nudi?

Tekst: E.G.


Image: PR

Zagrebački restoran o čijoj je kvaliteti pisao i The New York Times je i novim ljetnim menijem opravdao sva visoka očekivanja

Iako se radi o restoranu otvorenom prije nepunih godinu dana, o Noelu pričaju apsolutno svi gastronomski kritičari i entuzijasti. I doista, ovdje se ne radi samo o još jednom projektu čiji se PR besprijekorno odrađuje, a iza kojeg ne stoji preveliko pokriće. Dapače, čim pređete prag ovog restorana, shvatit ćete zbog čega se podiglo toliko buke. U Noelu je sve na najvišoj razini, od usluge, interijera, educiranosti osoblja, vinske karte do, naravno, hrane. U to smo se i sami uvjerili preko nekoliko puta, što na njihovim sad već slavnim degustacijskim večerama koje iznova oduševljavaju i za koje se traži mjesto više, što ponudom za ručak i večeru.

Ponuda ručka je tradicionalno bila jednostavnija, dok je virtuoznost chefa Gorana Kočiša prvenstveno dolazila do izražaja u večernjim menijima. Ipak, svojim novim ljetnim menijem za ručak, Noel je zagrebačkoj gastronomskoj sceni postavio standard koji će tek rijetki moći stići. Kad uzmete u obzir koliko se ovdje pažnje pridaje svakom detalju, poput porijekla namirnica i opremljenosti kuhinje, brzo shvaćate da su cijene i više nego prihvatljive. Drugim riječima, sad konačno možemo ručati prema svjetskim standardima.

Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel (фото 1)

Kako je opisano na stranicama restorana, radi se o sezonskoj ponudi fine bistro jela s vrhunskim i pomno biranim namirnicama u autorskoj interpretaciji chefa Gorana Kočiša. Preciznije rečeno, ručak u Noelu donosi biranu ponudu, od tradicionalnih jela suvremene izvedbe do rafiniranih sezonskih jela. Za hladno predjelo tako možete birati između tatarskog bifteka, burratine s mladom salatom te tune ceviche s korijanderom i limetom koju smo mi kušali i koja je fantastična osvježavajuća uvertira. Selekcija juha donosi bisque od škampa, pileći consommé i zanimljivu juhu od špinata, kozjeg sira i macadamia oraha. Ako ste raspoloženi i za toplo predjelo, svakako preporučujemo lagani rižoto od lignji, jabuka i rajčica, čiji nas je bogat okus ugodno iznenadio.

Glavna jela donose ponešto ribljih i mesnih specijaliteta, poput jetrica na venecijanski, pilećeg supremea, crne slavonske svinje s nektarinom, celerom i heljdom, tuna steaka te zaista odličnog lososa i tagliatela u kojem se ponovio okus osvježavajuće limete iz prvog slijeda kojeg smo naručili. Moramo spomenuti i da bi ovdje bila šteta ne naručiti i čašu kakvog vina koje će vam sugerirati sommelier Ivan Jug. Želite li iz prve ruke vidjeti kako izgleda kad se restoran vodi ozbiljno, predano i beskompromisno, posjetite Noel.


Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel (фото 2)


Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel (фото 3)

 

Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel (фото 4)

 

Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel (фото 5)


Nova razina ručka u ljetnom meniju restorana Noel (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više