Search

Novi jelovnik restorana \"Dubravkin put\" prava je fantazija!

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija!

Evo što smo sve kušali

Tekst: E.G.


Image: senja vild

Kad smo proljetos na službenom medijskom predstavljanju novog menija restorana "Dubravkin put" doznali da Priska Thuring odlazi, bili smo pomalo zabrinuti. S jedne strane se radi o restoranu ogromne reputacije, a s druge strane o osobi koja ju je opetovano potvrđivala. Na njeno je mjesto došao Vedran Petranović, čovjek koji je dotad imao funkciju sous chefa, a čije smo originalne kreacije tada po prvi put imali prilike probati. Većina nas je nakon kušanja bila složna- za budućnost "Dubravkinog put" pod njegovim vodstvom nema straha. Identitet restorana je ostao isti, ali se nije upalo u zamku ponavljanja ili imitiranja. Autorski je potpis bio jasan i nama se jako svidio. Stoga, kad smo čuli da je ovih dana meni još jednom izmijenjen, ovaj put u skladu s jeseni i zimi, znali smo da ga želimo probati što prije.

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 1)

Otišli smo na večeru i proučili ponudu jela, i već nam se na prvi pogled činila dovoljno raznovrsnom i punom potencijala. Večeru smo započeli kušanjem eschabecheom od skuše s maslinama, limunom i češnjakom te salatom od dimljenih srdela sa sjajnim tartarom od pečene paprike, kaparima i kuglicama aceta balsamica koje su sve skupa lijepo podigle. Nakon toga, poslužena nam je i juha od kestena s dodatkom "Coletti" Kolarić pjenušcem, koja nas je potpuno oduševila i koja je potvrdila da Petranović doista zna sastaviti preukusne juhe. Prošli put smo, naime, ostali oduševljeni gustom krem juhom od škampa. Kao toplo predjelo smo dobili raviole od patke s orahom i pjenom od vrganja te rižoto od buče s gorgonzolom, jabuko, curryjem i hrskavom pilećom kožicom.

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 2)

Ravioli su predstavljali pravu konkurenciju spomenutoj juhi za titulu jela večeri, budući da su bili lijepo skuhani i prštali su okusom, a nismo imali nikakve primjedbe ni na rižoto. Probali smo i jedno riblje glavno jelo (romb s cvjetačom, pistacijom i ikrom od pastrve) te jedno mesno (teleći kotlet s torticom od žižula, raštike i krumpira + teleći jus s crnim trubama), a za desert smo odabrali lješnjak cremeux sa sladoledom od vrganja, kestenom i sladoledom te Summer memories, odnosno varijaciju sladoleda posluženu u kolicima na beskrajno šarmantan način. Na kraju, zaključujemo kako "Dubravkin put" i novim menijem ostaje jedno od najrelevantnijih mjesta za večeru u gradu, a mi ćemo ga sigurno nastavljati posjećivati.

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 3)

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 4)

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 5)

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 6)

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 7)

Novi jelovnik restorana "Dubravkin put" prava je fantazija! (фото 8)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više