Search

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35

Rapsodija gastronomskih okusa

Urednik: E.G.


Image: PR

Dario Bionda je svojim jelima dokazao raskoš svog kulinarskog talenta i najavio puno vrhunskih gastronomskih rješenja, koja ovaj restoran i zaslužuje

Ugodna atmosfera, odličan izbor vina jednog od najboljih hrvatskih sommeliera, Maria Meštrovića i nepogrešivi sljedovi, Darija Bionde obilježili su lijepu degustacijsku večeru koja se održala u restoranu B35 na Novoj Vesi. Prekrasno uređen interijer koji je osmislio prerano preminuli arhitekt Christian Rendulić, a u kojem dominiraju tamne nijanse, personalizirani stolnjaci, ubrusi i pomno birani komadi posuđa i čaša prvo su što će te primijetiti kada uđete u ovaj intimni prostor u kojem će vas mirisi iz kuhinje razoružati.

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35 (фото 1)

Dario Bionda, iako još uvijek relativno mlad u nemilosrdnom svijetu gastronomije, iza sebe krije jako puno iskustva i znanja, a njegova želja za napredovanjem, najbolja je preporuka da će B35 stvarati jela kojima će se gosti uvijek rado vraćati. Ljetos smo jeli njegove kreacije u jednom hotelskom restoranu u Rovinju i pomalo žalili što ih nemamo prilike jesti i u Zagrebu, pa nas je vijest o njegovom prelasku u sestrinski restoran Baltazra poprilično razveselila. Tijekom degustacijske večere gostima je ponudio tri slijeda u kojima su se redom izmjenjivali Cappellacci obraz, Janjeći rack i Curd mango od kojih je svaki ispričao svoju priču i okusima razoružao i najzagriženije gastro kritičare. Početak večeri obilježio je ukusan couvert od lososa sa sipom i grahom, da bi potpunu gastro sliku zaokružila dva amuse boucha, plavi sir u kombinaciji s vanilijom,  kruškom i anisom te granita od naranče s grejpom. 

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35 (фото 2)

B35 na čelu s vlasnicima Tamarom i Igorom Čimburom, ovom je večerom pokazao da ima ozbiljne namjere smjestiti se na važnu poziciju zagrebačke gastro scene. Uz Daria Biondu na dobrom su putu da ispune svoje vizije i svakim novim danom potvrde svoje neupitne vrijednosti. Iako tek na početku, B35 ima dobru perspektivu, ali samo uz puno odricanja i neprekidnog stvaranja mogu ostvariti zamišljeno i kroz svoja jela potvrditi status vrhunskog restorana. Koji, nakon svega viđenog i zaslužuju. Nađete li se stoga u blizini Kaptola i poželite li otići na doista kvalitetnu večeru od 18 do 24 sata, možete računati na Darija Biondu i B35.

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35 (фото 3)

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35 (фото 4)

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35 (фото 5)

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35 (фото 6)

Novi menu, novi chef i novo zanimljivo poglavlje restorana B35 (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više