
Novi wine bar u Zagrebu koji morate posjetiti
Pod Zidom će razveseliti vaše nepce
Prije nepunih dva tjedna ovaj je šarmantni prostor u strogom centru Zagreba otvorio svoja vrata i privukao pažnju pomno osmišljenim interijerom i odličnim odabirom vina, koktela i pića. Mogli bismo reći da je gastro ponuda već donekle prati samu početnu nit vodilju, a nakon otvaranja Bistroa (ove jeseni), izjednačit će se sa kvalitetom i posebnošću samog interijera i cjelokupnog koncepta, kojeg je zamislio vlasnik Borna Janes. Za dizajn interijera angažirana je Snješka Papillon koja je osmislila urban prostor u kojem prevladava industrijski dizajn.
U prostoru ništa nije prepušteno slučaju, svaki detalj je pomno odabran; od minijaturnih reprodukcija amfora u koje će vam konobar staviti račun do originalno napravljenog stropa koji je obložen starim novinama.
Vinsku kartu pomno je sastavio Hrvoje Petrić, osnivač bloga Wineandfood4u. Karta trenutno uvelike zadovoljava, međutim, u planu je njezina dopuna paralelno s proširenjem ponude hrane.
Na vinskoj karti, među ostalim, nalazi se trenutno najbolji prosecco na hrvatskom tržištu Col De' Salici Valdobbiadene Brut, a kada se za većinu sorti na karti nađu njihovi najbolji hrvatski primjerci, možemo reći da je vinska karta precizna. Sva vina u ponudi rastaču se na čaše.
Pod Zidom pripremaju i, kako oni to vole reći, "elegantne koktele" pripravljene od pjenušaca, a niti "home made" aromatizirana voda sa svježim citrusima ili krastavcima nije ništa manje elegantna. Dnevno su u ponudi tri okusa aromatizirane vode, te uvijek smišljaju neke nove i svježe okuse.
Ovo je mjesto u kojem možete pronaći niz jednostavnih jela i slastica, poput jutarnjeg muffina, kolača od mrkve, tarta od jabuke, domaćih kolačića uz kavu, a u večernjoj varijanti uz čašu vina možete prigristi domaće grisine s dva različita umaka, a sve to za vas priprema bivša sudionica Masterchefa Ivana Čuljak.
Caffe/Food & Wine Bar Pod Zidom ima za cilj svrstati se među najuzbudljivija zagrebačka mjesta, po dnevnom konceptu u kojem možete navratiti u bilo koje doba dana, nešto zdravo i fino prigristi, pojesti, nazdraviti i zabaviti se na jedan elegantan i svjetski način, kakav je do sada u Zagrebu rijetko viđen. Na gostima preostaje da prepoznaju koliko Pod Zidom mare za najmanje detalje, te da će inovacije i različitosti privući na sebe pažnju, kakvu Caffe/Food & Wine Bar Pod Zidom i zaslužuje.
Tekst: Andrea Klemenčić
Photo: R.R.