Search

Novi wine bar u Zagrebu koji morate posjetiti

Novi wine bar u Zagrebu koji morate posjetiti

Pod Zidom će razveseliti vaše nepce

Urednik: BURO.


Image: R.R.

U čaši finog vina ili omiljenog šampanjca odsad je moguće uživati u nedavno otvorenom Caffe/Food & Wine Bar "Pod Zidom"

Prije nepunih dva tjedna ovaj je šarmantni prostor u strogom centru Zagreba otvorio svoja vrata i privukao pažnju pomno osmišljenim interijerom i odličnim odabirom vina, koktela i pića. Mogli bismo reći da je gastro ponuda već donekle prati samu početnu nit vodilju, a nakon otvaranja Bistroa (ove jeseni), izjednačit će se sa kvalitetom i posebnošću samog interijera i cjelokupnog koncepta, kojeg je zamislio vlasnik Borna Janes. Za dizajn interijera angažirana je Snješka Papillon koja je osmislila urban prostor u kojem prevladava industrijski dizajn.

Pod Zidom

U prostoru ništa nije prepušteno slučaju, svaki detalj je pomno odabran; od minijaturnih reprodukcija amfora u koje će vam konobar staviti račun do originalno napravljenog stropa koji je obložen starim novinama.

Pod Zidom

Vinsku kartu pomno je sastavio Hrvoje Petrić, osnivač bloga Wineandfood4u. Karta trenutno uvelike zadovoljava, međutim, u planu je njezina dopuna paralelno s proširenjem ponude hrane.

Pod Zidom

Na vinskoj karti, među ostalim, nalazi se trenutno najbolji prosecco na hrvatskom tržištu Col De' Salici Valdobbiadene Brut, a kada se za većinu sorti na karti nađu njihovi najbolji hrvatski primjerci, možemo reći da je vinska karta precizna. Sva vina u ponudi rastaču se na čaše.

Pod Zidom

Pod Zidom pripremaju i, kako oni to vole reći, "elegantne koktele" pripravljene od pjenušaca, a niti "home made" aromatizirana voda sa svježim citrusima ili krastavcima nije ništa manje elegantna. Dnevno su u ponudi tri okusa aromatizirane vode, te uvijek smišljaju neke nove i svježe okuse.

Pod Zidom

Ovo je mjesto u kojem možete pronaći niz jednostavnih jela i slastica, poput jutarnjeg muffina, kolača od mrkve, tarta od jabuke, domaćih kolačića uz kavu, a u večernjoj varijanti uz čašu vina možete prigristi domaće grisine s dva različita umaka, a sve to za vas priprema bivša sudionica Masterchefa Ivana Čuljak.

Pod Zidom

Pod Zidom

Caffe/Food & Wine Bar Pod Zidom ima za cilj svrstati se među najuzbudljivija zagrebačka mjesta, po dnevnom konceptu u kojem možete navratiti u bilo koje doba dana, nešto zdravo i fino prigristi, pojesti, nazdraviti i zabaviti se na jedan elegantan i svjetski način, kakav je do sada u Zagrebu rijetko viđen. Na gostima preostaje da prepoznaju koliko Pod Zidom mare za najmanje detalje, te da će inovacije i različitosti privući na sebe pažnju, kakvu Caffe/Food & Wine Bar Pod Zidom i zaslužuje.

Pod Zidom

Pod Zidom

Pod Zidom

Pod Zidom

Pod Zidom

Pod Zidom

Pod Zidom

Tekst: Andrea Klemenčić

Photo: R.R.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više