Search

Novo mjesto za sve ljubitelje finih vina i istarskog pejzaža

Novo mjesto za sve ljubitelje finih vina i istarskog pejzaža

Meneghetti otvorio novu vrhunsku kušaonu vina

BURO.


Image: PR

Kušaona je najnovija nadogradnja poznate istarske vinske destinacije koja je ove godine već uvrštena među 10 najbolje ocijenjenih svjetskih hotela po izboru Booking.com

Jučer je na Stanciji Meneghetti svečano otvoren novi Tasting Room vinarije Meneghetti, a predstavljena su i vina iz novih berbi. Smješten unutar same vinarije, ovaj prostor je zamišljen kao mjesto gdje gosti mogu kušati i kupiti vina, dobiti sve potrebne informacije te razgledati vinograde i vinski podrum uz stručno vodstvo. Na taj način nadopunjena je i zaokružena ponuda ove vinske destinacije. Nastavljajući tradiciju Stancije Meneghetti, objekt odnedavno posluje kao luksuzni wine hotel s 4 sobe pružajući gostima privatnost, luksuz i vrhunsku uslugu. U sklopu hotela nalazi se restoran Meneghetti, otvoren i za van-hotelske goste, temeljen na lokalnim namirnicama i suvremenim tehnikama pripreme. Hotel je od prošle godine primljen i u članstvo ekskluzivnog svjetskog lanca malih hotela i restorana Relais&Chateaux.

Meneghetti

Ovom prilikom predstavljena su i vina iz novih berbi. Uzvanici su premijerno mogli kušati Meneghetti Malvaziju i Chardonnay iz 2013. godine, kao i tri vina linije Kuća Glavić iz 2013. - Rose, Malvasiju dubrovačku i Syrah. Radi se o projektu suradnje s jednim od partnera u Meneghetti vinima Mihom Glavićem, vlasnikom Kuće Glavić.

Meneghetti

Riječ je o autohtonoj konavoskoj kući koja odnedavno nastavlja tradiciju proizvodnje vina koja datira još iz davne 1896. godine. Danas se iz konavoskih vinograda grožđe hladnjačama doprema u podrum u Bale gdje se nadalje vinificira i njeguje tako da ova vina uz svoj lokalni karakter Konavala ujedno i odražavaju sve karakteristike po kojima su Meneghetti vina poznata.

Meneghetti

Meneghetti

Meneghetti

Meneghetti

Related articles

Buro 24/7 Selection

više