Traži

Obožavana torta s kojom ćete zasladiti vikend

Obožavana torta s kojom ćete zasladiti vikend

Nitko joj ne može odoljeti


Fotografija: http://domacica.com.hr/

Vikend je idealno vrijeme za pripremanje konkretnih slastica, a mi donosimo recept za tortu čiji okus nikada ne razočara

Torta Ferrero Rocher je većini omiljeni okus među tortama, kolačima i općenito slasticama. Ovaj odličan recepti donosi nam Sanja Mijac s popularnog bloga Domaćica. Torta je kako ističe, prilično brzo gotova, ali i poprilično velika. Uz to je i poprilično zasitna, budući da je čokoladna, a s njom ćete teško pogriješiti odaberete li ju za bilo koje slavlje ili recimo samo za vikend kad vam prijatelji ili obitelj dođu na slatko popodnevno druženje uz kavu.

Sastojci za biskvit
6 jaja
160 g šećera
1 vanilin šećer
160 g tamne čokolade
140 g maslaca
100 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo


Sastojci za kremu
500 g mascarponea
500 g Nutelle
300 g prženih lješnjaka

Priprema biskvita
Pećnicu upalite na 100 °C i ostavite da se grije. Okruglom kalupu za torte promjera od 24-26 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite do vrha. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg (nemojte ga pretući kako biste kasnije sve lakše zamiješali). Žumanjke istucite posebno skupa sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobijele i ne postanu pjenasti. Čokoladu i maslac otopite, pa odmah tople dodajte u žumanjke, izmiksajte da se spoji. Zatim dodajte i brašno i prašak za pecivo, još jednom kratko izmiksajte da se spoji. Bjelanjke umiješajte ručno, nježnim i laganim pokretima. Smjesu za biskvit izlijte u kalup i stavite da se peče 20 minuta na 100 °C, zatim pojačajte temperaturu na 150 °C i pecite još 30 minuta. Ovo drugo vrijeme pečenja zavisi od svake pećnice i veličine vašeg kalupa. Svakako biskvit probodite čačkalicom, ukoliko ima tragova pecite sve dok čačkalica ne bude izlazila suha. Biskvit ohladite, preokrenite ga naopako, pa ga prerežite na 3 dijela.

Priprema kreme
Pržene lješnjake usitnite na grubo. Sve sastojke izmiksajte mikserom. Tortu slažite biskvit-krema, po svakoj kori izađe oko 6 žlica kreme, a s ostalim blago premažite tortu. Tortu ukrasite po želji.

Kako pržiti lješnjake
Iskoristite još zagrijanu pećnicu nakon torte. Manji pleh obložite papirom za pečenje, stavite u njega lješnjake, stavite u pećnicu i pecite lješnjake oko 10-15 minuta. Povremeno otvorite pećnicu i promiješajte lješnjake kuhačom. Pečene lješnjake premjestite u suhu krpu, dobro zatvorite krpu jednom rukom, dok drugom krpom "trljate ili gužvate" krpu kako biste s lješnjaka skinuli ljuskice. Odmotajte krpu i pokupite oguljene lješnjake. Usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte nožem.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor