Search

Obožavana torta s kojom ćete zasladiti vikend

Obožavana torta s kojom ćete zasladiti vikend

Nitko joj ne može odoljeti


Image: http://domacica.com.hr/

Vikend je idealno vrijeme za pripremanje konkretnih slastica, a mi donosimo recept za tortu čiji okus nikada ne razočara

Torta Ferrero Rocher je većini omiljeni okus među tortama, kolačima i općenito slasticama. Ovaj odličan recepti donosi nam Sanja Mijac s popularnog bloga Domaćica. Torta je kako ističe, prilično brzo gotova, ali i poprilično velika. Uz to je i poprilično zasitna, budući da je čokoladna, a s njom ćete teško pogriješiti odaberete li ju za bilo koje slavlje ili recimo samo za vikend kad vam prijatelji ili obitelj dođu na slatko popodnevno druženje uz kavu.

Obožavana torta s kojom ćete zasladiti vikend (фото 1)

Sastojci za biskvit
6 jaja
160 g šećera
1 vanilin šećer
160 g tamne čokolade
140 g maslaca
100 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo


Sastojci za kremu
500 g mascarponea
500 g Nutelle
300 g prženih lješnjaka

Priprema biskvita
Pećnicu upalite na 100 °C i ostavite da se grije. Okruglom kalupu za torte promjera od 24-26 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite do vrha. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg (nemojte ga pretući kako biste kasnije sve lakše zamiješali). Žumanjke istucite posebno skupa sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobijele i ne postanu pjenasti. Čokoladu i maslac otopite, pa odmah tople dodajte u žumanjke, izmiksajte da se spoji. Zatim dodajte i brašno i prašak za pecivo, još jednom kratko izmiksajte da se spoji. Bjelanjke umiješajte ručno, nježnim i laganim pokretima. Smjesu za biskvit izlijte u kalup i stavite da se peče 20 minuta na 100 °C, zatim pojačajte temperaturu na 150 °C i pecite još 30 minuta. Ovo drugo vrijeme pečenja zavisi od svake pećnice i veličine vašeg kalupa. Svakako biskvit probodite čačkalicom, ukoliko ima tragova pecite sve dok čačkalica ne bude izlazila suha. Biskvit ohladite, preokrenite ga naopako, pa ga prerežite na 3 dijela.

Obožavana torta s kojom ćete zasladiti vikend (фото 2)

Priprema kreme
Pržene lješnjake usitnite na grubo. Sve sastojke izmiksajte mikserom. Tortu slažite biskvit-krema, po svakoj kori izađe oko 6 žlica kreme, a s ostalim blago premažite tortu. Tortu ukrasite po želji.

Kako pržiti lješnjake
Iskoristite još zagrijanu pećnicu nakon torte. Manji pleh obložite papirom za pečenje, stavite u njega lješnjake, stavite u pećnicu i pecite lješnjake oko 10-15 minuta. Povremeno otvorite pećnicu i promiješajte lješnjake kuhačom. Pečene lješnjake premjestite u suhu krpu, dobro zatvorite krpu jednom rukom, dok drugom krpom "trljate ili gužvate" krpu kako biste s lješnjaka skinuli ljuskice. Odmotajte krpu i pokupite oguljene lješnjake. Usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte nožem.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više