Traži

Od tacosa do savršenih mesnih i ribljih specijaliteta, znamo zašto je El Toro još uvijek jedan od omiljenih zagrebačkih restorana

Od tacosa do savršenih mesnih i ribljih specijaliteta, znamo zašto je El Toro još uvijek jedan od omiljenih zagrebačkih restorana

Na adresi Ulica fra Filipa Grabovca 1

Tekst: Lidija Lončarić


Fotografija: PR

Jedna od onih koje neprestano iznenađuju sve boljim okusima, ekipa iz kuhinje restorana El Toro pod vodstvom glavnog chefa Maria Mihelja i pastry chefa Luke Sopte, nedavno je predstavila novi, sezonski meni. Slasnim tacosima, koji su ujedno i njihovo najprepoznatljivije jelo, ali i osvježavajućim jelima poput carpaccia i cevichea, te raskošnim glavnim jelima i desertima, usudili bismo se reći, još su mrvicu podigli ljestvicu zagrebačke restoranske ponude.

Od tacosa do savršenih mesnih i ribljih specijaliteta, znamo zašto je El Toro još uvijek jedan od omiljenih zagrebačkih restorana (фото 1)

U El Toru smo tako isprobali fantastične beef tacose sa sporo kuhanom junetinom, domaćim chipotle bbq umakom, cheddarom, coleslaw salatom i bučinim sjemenkama. Sočni, bogati i slasni, njihovi tacosi nestaju u dva neodoljiva zalogaja i idealno su predjelo uz čašu dobrog vina, kojih u El Toru također ne nedostaje.

Kada govorimo o predjelima, Beef tiradito, Black Angus dimljena vratina na kremi od wasabija i limete s rotkvicama, klicama graška, mladim lukom, čilijem i teriyaki umakom ili pak marinirana i lagano zapečena tuna tataki s ukiseljenim ljubičastim kupusom bit će savršen uvod u raskošna glavna jela i zadovoljit će želju za prvim laganim i osvježavajućim zalogajima. Valjda spomenuti i vege opciju koja uključuje hrskave poplete od cvjetače i brokule, a poželite li uz njih i kakav mesni dodatak, odličan odabir bit će svježa pileća salata s jajem prepelice, kremastom ricottom i, između ostalog, dressingom od jogurta i avokada. A onda ste spremni na spektakularna glavna jela.

 

 

Zapečeni rep grdobine jedno je od najbolje pripremljenih ribljih jela koje smo u posljednje vrijeme u Zagrebu imali prilike isprobati. Nježno, meko, a u isto vrijeme nevjerojatno sočno meso posluženo uz slatkastu kremu od komorača i vermuta kombinacija je koja se, tražite li stvarno ukusan riblji tanjur, naprosto ne smije propustiti. Ljubiteljima mesnih delicija bismo pak preporučili mirisni janjeći file koji na prvu uopće ne izgleda tako, a zatim, već s prvim zalogajem iznenađuje nepce na najljepši mogući način. Komadići janjetine dolaze uz kremasti pastrnjak, šparoge, brokulu, rotkvicu i mladu mrkvu i sa svim se, jednostavno termički obrađenim dodacima, slažu upravo savršeno.

Uz ova glavna jela, tu su još i hrskava pačja prsa, El Toro Black Angus burger, grilani picek, aromatična hobotnica, svinjska rebarca te zapečeni file lososa, sve do jednog dobro izbalansiranih okusa i više nego zanimljivih tekstura.

Kada su u pitanju deserti talentiranog pastry chefa Luke Sopte, nismo mogli odoljeti, a da ih ne isprobamo baš sve. Kokos, koji je zbog velike popularnosti u ponudi ostao još od prvog Soptinog pojavljivanja ispred kuhinje El Tora, oduševit će sve one željne egzotičnih okusa u neobičnom obliku.

Od tacosa do savršenih mesnih i ribljih specijaliteta, znamo zašto je El Toro još uvijek jedan od omiljenih zagrebačkih restorana (фото 2)

Tart od šljive novi je sezonski desert koji najprije osvaja mirisom, a zatim i raskošnim aromama, dok su panna cotta od skute i vanilije s acetom balsamicom, smokvama, tučenim vrhnjem i crumbleom od lješnjaka te soufflé od vanilije i limuna s crème anglaise od dulce de lechea i narančine korice namijenjeni ponajprije ljubiteljima nešto lakših deserata. Souffle na stol dolazi još vruć, s kremom posluženom u zaseboj posudici i, upozoravamo vas, naprosto ga je preteško prestati jesti dok se ne očisti cijeli tanjurić u kojem je serviran. Na kraju, tu je i jednostavan kolač s makom u kombinaciji s mousseom od tamne čokolade i likerom od ruma, idealan za sve one koji vole mak te slatkiše u nešto jednostavnijim formama.

El Toro je, od otvaranja prije gotovo tri godine, izrastao u restoran koji sada već možemo svrstati u sam vrh zagrebačke restoranske ponude. Njihova su jela iz sezone u sezonu sve bolja, a čini se, chef Mario Mihelj sve zaigraniji. Sa svojim je timom uspio stvoriti mjesto koje danas ima velik broj stalnih gostiju, a i oni koji ga posjećuju tek povremeno, o kuhinji El Tora, uvjerili smo se, imaju tek riječi hvale.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar