Traži

Odličan čokoladni brownie kakvog još niste kušali

Odličan čokoladni brownie kakvog još niste kušali

Recept s bloga "Hleb i lale"

Urednik: E.G.


Fotografija: Hleb i lale

Tjedan započnite savršenim čokoladnim brownijem u kojem se krije i jedan posve neočekivani sastojak

Ljeti smo uglavnom skloni konzumirati laganija jela, pa tako i slastice, no nekim je desertima jednostavno nemoguće odoljeti. Čokoladni brownieji svakako spadaju u tu kategoriju, a posebno volimo kad nas iznenade s nekim posve neočekivanim sastojkom koji cijeli recept odvede u potpuno drugačijem smjeru. Ovaj smo tjedan za vas izdvojili recept s bloga Hleb i lale kojeg uvijek rado čitamo. Što se krije u ovim sasvim posebnim browniejima, pročitajte u receptu koji donosimo u nastavku.

Sastojci

300 g meko skuhanog i dobro ocijeđenog graha

3 jaja

75 ml maslinovog ili kokosovog ulja

200 g šećera od šećerne trske

55 g kakaa

55 g mljevenih badema

1 žličica vanilije

1/2 žličice praška za pecivo

100 g kvalitetne crne čokolade

250 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)

Priprema

1. Grah izmiksajte štapnim mikserom kako biste dobili glatku pastu.

2. U zdjeli istucite jaja, dodajte im grah, bademe, ulje, šećer i kakao. Izmiješajte dobro. Dodajte vaniliju, prašak za pecivo i čokoladu koju ste isjeckali na kockice i ponovo sve dobro izmještajte.

3. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Manji protvan obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu i pazite da bude ravnomjerno raspoređena.

4. U zagrijanoj pećnici pecite brownieje oko 35 do 40 minuta, odnosno dok čačkalica koju ste stavili u sredinu pri vađenju ne bude čista. 

5. Kad ih izvadite iz pećnice, dajte im vremena da se stvrdnu i nemojte ih rezati vruće kako se ne bi raspali. Za to vrijeme umutite šlag, a sve skupa poslužite uz listiće kokosa. (po želji)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više