Search

Čokolada i sezam savršena su kombinacija

Čokolada i sezam savršena su kombinacija

Recept s gastro bloga Cukar


Image: Cukar.com.hr

Ako još uvijek živite u uvjerenju da je homemade čokoladu komplicirano napraviti, živite u zabludi. S gastro bloga Cukar donosimo vam odličan i jednostavan recept za domaću čokoladnu ploču sa sezamom...

Čokolada i sezam sjajno funkcioniraju zajedno, a i estetski su privlačan par. Dodajte tome još i činjenicu da je ovo  zapravo omiljena slastica koja nastaje bez puno truda, iako mnogi misle da to nije tako, ali u konačnici se radi o dobitnoj kombinaciji. Sve to skupa tvrdi i Andrea koja stoji iza odličnog gastro bloga Cukar, s kojeg vam i donosimo ovaj odličan recept u nastavku za čokoladu sa sezamom.


Sastojci
1 žlica sezama
½ žlice crnog sezama
prstohvat himalajske (može bilo koja) soli
150 g kvalitetne tamne čokolade

Čokolada i sezam savršena su kombinacija (фото 1)

Postupak
Obje vrste sezama i prstohvat soli tostirati na suhoj tavi neprestano miješajući da ne zagori. Kada sezam dobije lijepu zlatnu boju odmah maknuti s vatre i prebaciti na tanjur. Staviti topiti čokoladu nad paru. Topiti čokoladu dok na termometru ne očitate 45°C. Prebaciti čokoladu na radnu plohu, najbolje bi bilo mramornu, pa je pomoću špahtle razmazivati i glačati kako bi se ohladila na oko 26°C. Vratiti čokoladu nad paru i ponovno je zagrijati na 31°C. Ovako pripremljenu čokoladu prebaciti na mali lim obložen papirom za pečenje i stanjiti je na nekoliko milimetara. Posipati je tostiranim sezamom i dobro ohladiti. Ohlađenu nalomiti na nejednake komade i poslužiti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više