Search

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi

Predstavljanje tradicionalne srpske kuhinje Rusiji


Image: buro247.ru

Restoran N. Tesla smjestio se u prizemlju zgrade jednog moskovskog poslovnog centra, a otvorili su ga ruski poduzetnici Sergej i Feliks. Oduševljeni hranom i ponudom Beograda odlučili su djelić atmosfere donijeti i u rodnu Rusiju

Autohtona srpska kuhinja preselila se s Balkana u samo središte Moskve, u restoran nazvan prema slavnom izumitelju i fizičaru Nikoli Tesli, a srpsku gastronomiju u Moskvu doveo je iskusni beogradski ugostitelj Goran Glavčić i to na poziv vlasnika, ruskih poduzetnika Sergeja i Feliksa. Osim gastronomske ponude u restoranu N. Tesla izvorni su i konobari i barmeni, svi rodom iz Srbije, koji su za potrebe odlaska u Moskvu najprije pohađali ubrzani tečaj ruskog kako bi svoje moskovske goste dočekali gostoljubivo kao da ih primaju u vlastiti dom. 

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi (фото 1)

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi (фото 2)

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi (фото 3)

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi (фото 4)

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi (фото 5)

Okusi Balkana u restoranu N. Tesla u Moskvi (фото 6)

Na meniju restorana nalaze se brojni specijaliteti balkanske kuhinje, a poseban je naglasak stavljen na meso s roštilja, ali naći će se i brojni mesni specijaliteti poput janjetine u mlijeku, teletine začinjene estragonom, ribe iverak poslužene s povrćem julienne i limunadom od svježeg voća, a od deserta posebno se ističe sladoled s bosiljkom. Tu je i nezaobilazna sarma te variva od graha i ostala na Balkanu dobro poznata i voljena jela. Restoran-bar N. Tesla jedinstvena je destinacija u Moskvi gdje se svi znatiželjni ruski gurmani mogu upoznati sa specijalitetima balkanske kuhinje, ali i zasladiti raznim rakijama – orahovačom, medicom, viljamovkom, dunjevačom te šljivovicom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više