Search

Omiljeni restorani poznatih hrvatskih chefova

Omiljeni restorani poznatih hrvatskih chefova

Donosimo vam njihove najdraže hrvatske gastro destinacije

Image: PR

Priznati hrvatski chefovi otkrili su nam svoja omiljena hrvatska gastronomska mjesta. A kojim kriterijima su se pritom vodili i zašto su određeni restorani ušli u njihov izbor, pročitajte u nastavku

Mate Janković – chef bistroa Šnicl

Mate Janković
Moj izbor je Mundoaka jer, osim što ima fantastičnu hranu, restoran je jedan od rijetkih restorana koji se trudi svaki dan biti nov, uzbudljiv, svjež i zanimljiv. Tvrtko Šakota, vlasnik i chef restorana jedan je od rijetkih kuhara koji ima kapacitet, volju i radnu etiku. Konstantno stvara i vodi ovako uspješan projekt koji će, nadam se, dobiti i svoje razne inačice po Zagrebu. Drugi moj izbor je Pelegrini, koji je ove godine proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj. Postoji nekoliko razloga za to i svi su, ali baš svi vezani uz viziju i volju chefa Rudija Štefana koji se svaki dan trudi napraviti restoran boljim mjestom. Pelegrini je restoran od kojeg u budućnosti očekujem velike stvari, a znajući Rudija, neću se razočarati. U oba navedena lokala, iako su različitog koncepta, radi se s izvrsnim sezonskim namirnicama koje se tretiraju vrlo pažljivo kako bi se ljudima omogućio vrhunski gastro doživljaj.

 

Andrej Barbieri – chef restorana Bevanda

Andrej Barbieri
Moj prvi razlog zašto biram Pelegrini je čisto emotivne prirode. Pelegrini je uvijek moja prva stanka kad idem u Dalmaciju na ljeto. Drugi razlog je taj što je Rudi fantastična osoba pa se u Pelegriniju uvijek jako dobro osjećam. A kao treće, tu je i sama Gastronomika. Rudi uvijek uspije razviti maštovita i tehnički interesantna jela, iako je uvijek inspiriran Dalmacijom i sredinom u kojoj živi i radi. Također, uspio je super posložiti svoj tim. Svi su jako predani poslu i rezultati se, naravno, vide pa su zato i proglašeni najboljim restoranom u Hrvatskoj. Za sve nas kuhare Pelegrini je svojevrsna inspiracija.

 

Ante Udovičić – chef restorana Paradigma

Ante Udovičić
Moj izbor je Mano 2, zato što koriste namirnice top kvalitete i razumiju se u samu namirnicu. Prekrasni rezovi mesa dry age pristupom i riba za svaku pohvalu. Svakako bih ga preporučio svim ljudima koji uživaju u hrani. Ambijent je također jedan od najljepših u Hrvatskoj.

 

David Skoko – chef restorana Batelina

David Skoko
Restoran kojem se trenutno najviše veselim i u koji se najradije vraćam je bistro "Mundoaka street food" iz Zagreba, ne samo radi hrane koja je odlična već zbog nevjerojatno dobre vibre u zraku koju tamo osjećam. U svakom trenutku osjeća se ta energija, taj entuzijazam kojim chef Tvrtko zrači i koji prenosi na sva svoja jela, osoblje i goste! Volim njihovu hranu koja osvaja na prvu, bez puno analiza i sekundarnih promišljanja. Draga mi je i ta užurbanost i stiska u tom malom skučenom prostoru. Volim i to što Tvrtko prenosi svoje znanje, posvećenost detaljima i entuzijazam na sve mlade kuhare koji kod njega rade i uče.

 

Zdravko Tomšić – chef restorana Draga di Lovrana

Zdravko Tomšić
Moj odabir je restoran Mala Hiža u Mačkovcu kraj Čakovca. Navedeni restoran je ušao u moj odabir jer je jedan od rijetkih restorana u Hrvatskoj koji uistinu kuha, u smislu da promišlja o okusu i vođenju termičke obrade namirnica u željenom smjeru. Znači, ne radi se o pukom spajanju namirnica na tanjuru, nego o stvaranju zaokruženih jela. Vrlo su regionalno obojeni i već godinama imaju kontinuitet u kvaliteti rada, a u lokalu je dobra atmosfera sa stalnim timom. Gostu je ugodno vidjeti poznata lica.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više