Search

Otkrili smo malu zagrebačku tvornicu zdravih slastica i zaključili da je to sve što nam ovih blagdana treba

Otkrili smo malu zagrebačku tvornicu zdravih slastica i zaključili da je to sve što nam ovih blagdana treba

Jeste li već čuli za Kokolach?

Tekst: Lidija Lončarić


Image: L.L.

Mali kolektiv zdravih slastica nosi naziv Kokolach i već pri prvom degustiranju njihovih slatkih kreacija odlučili smo kako je varijanta blagdanskih kolačića u kojoj se spajaju divni okusi i zanimljive teksture, a uz to su još i zdravi, ona u kojoj ovog prosinca definitivno želimo uživati.

Kokolach slastice pripremaju se bez jaja, maslaca i mlijeka, brašna koja koriste ne sadrže gluten, a umjesto šećera, tu su prirodni zaslađivači, u potpunosti su veganske i u njima mogu uživati baš svi.

Otkrili smo malu zagrebačku tvornicu zdravih slastica i zaključili da je to sve što nam ovih blagdana treba (фото 1)

Kada smo Kokolach otkrili, prvo pitanja bilo je kako onda, bez svih tih klasičnih sastojaka na koje smo navikli, napraviti zbilja dobar kolač, a samo jedan zalogaj njihove blagdanske torte odmah nas je uvjerio da je to itekako moguće. Oni, naime, koriste velike količine oraščića poput lješnjaka, badema ili omiljenih indijskih koji zatim daju izraženije i raskošnije okuse, tu je dobra doza voća, sirovi kakao, koriste tapioku, heljdino brašno i čitav niz zdravijih alternativa koje njihove kolačiće čine još primamljivijima.

Kokolach slastice još uvijek ne možete pronaći u slastičarnici klasičnog tipa, a ekipa koja tamo radi otkrila nam je i kako otvaranje nečeg takvog nije niti u planu. Umjesto toga, u dogovoru s nekoliko šarmantnih mjesta na u Zagrebu, svoje slastice distribuiraju po cijelom gradu i tako ih čine dostupnijima još većem broju ljudi. Njihove kolačiće i torte možete pronaći u prodavaonicama Greencajga, Vivas barovima, Plaza kavani, Kavanturi, Malom lugu, trgovinama Priroda&Društvo, ali i varaždinskoj Žitnici zdravlja te zadarskoj Zdravoj navici.

Otkrili smo malu zagrebačku tvornicu zdravih slastica i zaključili da je to sve što nam ovih blagdana treba (фото 2)

Baš kao i keksići, njihove su torte također jedna sasvim posebna priča. Sve su veganske, prepune okusa i zanimljivih tekstura, jednostavne i lagane, a pitate li nas, zbog zdravih sastojaka u njima možete uživati čak i za doručak. U ponudi trenutno imaju i tematsku, blagdansku sirovu tortu koja je prepuna sezonskih okusa i idealna je za one tople, obiteljske trenutke koji dolaze s kićenjem bora i razmjenom poklona. Naravno, osim slatkih, tu su i slani zalogaji poput krekera i grisina, idealnih za brzi međuobrok na poslu ili grickanje uz film.

Otkrili smo malu zagrebačku tvornicu zdravih slastica i zaključili da je to sve što nam ovih blagdana treba (фото 3)

Na kraju, posebno nas je razveselila vijest o njihovoj blagdanskoj ponudi koju možete potražiti na njihovoj Facebook stranici, degustirati, pa u blagdanskim delicijama uživati bez grižnje savjesti. Zbilja zvuči kao sjajan početak uživanja u blagdanima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više