Search

Otvoren je Ficlek, gostionica koja na domaću gastronomsku scenu donosi poznata jela upakirana u sasvim novi koncept

Otvoren je Ficlek, gostionica koja na domaću gastronomsku scenu donosi poznata jela upakirana u sasvim novi koncept

Zaljubljenici u tradicionalnu kuhinju, otvorenje ovog restorana jedva su dočekali

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Gostionica Ficlek Facebook

Smješten vrata do poznatog zagrebačkog restorana Pod Zidom, Ficlek je, kako je najavljeno, gostionica koja  gostima od danas nudi domaća jela u nešto drugačijem i zanimljivijem ambijentu. Iza cijelog koncepta stoje Borna Janeš iz restorana Pod Zidom i Ivan Zidar, vlasnik brenda Mason burgers&stuff, a nakon mjeseci rada i stvaranja ideja, upravo od danas gosti će moći uživati u specijalitetima kao što su domaći štrukli, pohani picek i zagrebački, granadirmarš, krpice sa zeljem, makovnjača i orahnjača. Na društvenim su se mrežama ovih dana pohvalili i svojom tetom Baricom koja je zadužena upravo za pripremu domaćeg tijesta i specijaliteta od istog, a na djelu je možete uhvatiti već  kad prolazite pored same gostionice.

U ponudi Ficleka gosti će moći pronaći i proizvode domaćih lokalnih proizvođača te će se, kako su najavili, sva jela pripremati od namirnica s tržnice Dolac, od gostionice udaljene svega nekoliko koraka. Na društvenim mrežama Gostionice Ficlek ekipa se pohvalila i zanimljivim interijerom te s nekoliko fotografija jela koja već na prvu podsjećaju na ručak kod bake i kakva se, vjerujemo, ne zaboravljaju. Ono što smo prvog dana otvorenja isprobali, svakako je opravdalo sva očekivanja. Jela su baš onakva kakva nas spajaju za obiteljskim stolovima.

Važno je spomenuti kako je za jednostavno, ali efektno uređenje interijera bila zadužena Vlatka Leskovar Zidar iz Leskovar studija, a jedan od zanimljivijih elemenata jest i činjenica da je ekipa iz Ficleka, kako bi stvorila zbilja autentično mjesto, tanjure i ostatak pribora s tradicionalnim uzorcima prikupljala mjesecima prije otvorenja kako bi baš svaki dio gostionice pričao svoju priču. Ekipi želimo puno sreće, a u zadovoljstvo gostiju, nakon prvog odrađenog dana i isprobanih jela, uopće ne sumnjamo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više