Search

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu

Arija u Dubrovniku

Tekst: BURO.


Image: Antonio Bokšić

"Za oko su nam zapele popularne "mirror glaze torte" koje dosad nismo imali priliku vidjeti u Dubrovniku..."

Slastičarnica Arija, jučer je, nakon dugog iščekivanja otvorena na Batali. Čim smo ušli, odmah nam je bilo jasno da se radi o mjestu koje je potpuno drukčije od svega što smo u Gradu imali prilike vidjeti (i kušati). Razlog tome su ponajviše Arijini vlasnici, mladi bračni par, Marija i Ivan Milićević. Marija je radila u nekim od najekskluzivnijih dubrovačkih restorana, a svojom kreativnošću i inovativnošću od slatkih sastojaka radi prava remek-djela.

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu (фото 1)

Za oko su nam zapele popularne "mirror glaze torte" koje dosad nismo imali priliku vidjeti u Dubrovniku. Ove ukusne i atraktivne torte s glazurom poput ogledala nisu jedina zanimljivost u Ariji. Tu su i popularni macaronsi, domaći kroasani, praline, feel good i lollipop cake, mono torte i još mnogo toga. Nabrojene slastice dosad nisu baš bile zastupljene, a mi smo presretni da su napokon dobile svoje mjesto pod dubrovačkim suncem.

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu (фото 2)

Ako ste ljubitelj bogatih deserata, oduševit će vas à la carte ponuda kolača, a ponajviše francuske delicije poput čokoladnog suflea i Tarte Tatina. Bitno je spomenuti da su torte bazirane na sezonskim sastojcima, a u ponudi se nalaze i bezglutenske slastice. U Ariji, osim svojih omiljenih kolača možete i popiti kavu, sok, bezalkoholni koktel ili desertno vino.

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu (фото 3)

I da, najbolje od svega je to što su slastice pristupačne, a Arija je i dog friendly slastičarnica, što znači da vaš ljubimac ne mora biti zavezan pred vratima dok vi uživate u slasticama. Ovakve odluke uvijek pozdravljamo i nemamo ništa drugo reći nego – Bravo ekipa (i viđat ćemo se često).

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu (фото 4)

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu (фото 5)

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu (фото 6)

Otvorena je najljepša slastičarnica u Gradu (фото 7)


Tekst: GoDubrovnik

Related articles

Buro 24/7 Selection

više