Search

Ova sirova čokoladna torta gotova je za pola sata

Ova sirova čokoladna torta gotova je za pola sata

Recept s bloga Domaćica


Image: Sanja Mijac

Sirova čokoladna torta zvuči vam jako dobro? I nama bome...

Ova sirova čokoladna torta nastala je tako što je Sanja Mijac, autorica gastro bloga Domaćica, kod kuće  imala viška jedan zreli avokado. Osim što se jednostavno priprema, za nju vam je potrebno svega pola sata, a uzevši u obzir sastojke, nije toliko niti skupa. Kako je pripremiti donosimo u nastavku... 

Sastojci:

Sastojci za podlogu (kalup 18 cm):
20 datulja
110 g mljevenih orašastih plodova (bademi, prženi lješnjaci..)

Sastojci za kremu:
1 zreli avokado
30-40 g meda
10 g gorkog kakaa (možete staviti i običan, ali tada smanjite količinu meda)
pola žličice kokosovog ulja
prstohvat soli

Ova sirova čokoladna torta gotova je za pola sata (фото 1)

Postupak:

Datulje očistite od koštica pa ih zalijte s vrućom vodom i ostavite ih da se namaču kojih 15 minuta. Zatim ih ocijedite od vode (ali ne skroz kako vam podloga kada dodate orašaste plodove ne bi bila suha) pa im dodajte mljevene orašaste plodove. Spojite sve u blenderu ili sa štapnim.

U kalup promjera 18 cm utisnite dobivenu smjesu. Kremu pripremite tako da očistite zreli avokado (treba biti blago mekan na dodir). Avokado stavite u blender sa svim ostalim sastojcima za kremu i zblendajte. Probajte kremu - provjerite je li vam dovoljno slatka, ako nije, slobodno dodajte još meda.

Ova sirova čokoladna torta gotova je za pola sata (фото 2)

Kremu premažite preko podloge i stavite ju u frižider na hlađenje barem sat vremena. Poslužite po želji - uz pržene lješnjake ili svježe voće, a možete pripremiti i domaći čokoladni preljev tako da promiješajte 1 žlicu otopljenog kokosovog ulja (malo ga zagrijte ili stavite na radijator samo da se otopi) s količinom gorkog kakaa ili običnog kakaa po želji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više