Traži

Ovaj sočni kolač od batata i borovnica osvojio nas je na prvu

Ovaj sočni kolač od batata i borovnica osvojio nas je na prvu

Recept s bloga "Cooking with the cat"

Tekst: E.G.


Fotografija: Cooking with the cat

Neka vam vikend bude još slađi uz jedan savršeni veganski kolač!

Mnogi još uvijek misle kako veganske slastice nikad nisu na razini onih klasičnih. Može veganski kolač biti fin, ali uvijek je finiji onaj s maslacem i jajima. No, koliko ste veganskih recepata doista i probali ili se okušali u njihovoj pripremi? Na blogu Cooking with the cat, koji redovito pratimo, pronašli smo recept za veganski kolač od batata i borovnica koji nam je instantno privukao pažnju. Priprema se jednostavno, a izgleda prekrasno. Evo kako ga možete napraviti i sami...

Sastojci (za mali kalup 23*15)

300 g ljubičastog batata

120 g sojinog jogurta

50 g šećera

15 g ulja

ostrugane sjemenke pola mahune vanilije

7 g praška za pecivo

75 g brašna

40 g borovnica

Ovaj sočni kolač od batata i borovnica osvojio nas je na prvu (фото 1)

Priprema

Batate dobro operite i izbodite vilicom. Pecite ih oko 45 minuta, u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Kad su pečeni, mekani su i vilica kroz njih lako prolazi. Ispečeni batat otvorite i žlicom izvadite pečenu sredinu. Trebali biste dobiti oko 200 g čistog batata. Stavite ga u posudu i usitnite štapnim mikserom.

Rastvorite mahunu vanilije i nožem ostružite sadržaj mahune te ga dodajte batatu zajedno sa šećerom, jogurtom i uljem. Dobro promiješajte.

Kad je smjesa dobro povezana dodajte 70 grama brašna u koje ste prosijali prašak za pecivo i kratko izmiješajte. Prebacite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje (ponavljamo, ovo je mala količina, dovoljna za kalup 23*15 cm) i utisnite borovnice u smjesu. Pecite na 180 °C 35-40 minuta.

Ukrasite maćuhicama!

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više