Traži

Ovaj vikend pripremamo fantastični crumble od lješnjaka!

Ovaj vikend pripremamo fantastični crumble od lješnjaka!

Recept s bloga "Domaćica"

Urednik: E.G.


Fotografija: domaćica

I ovaj smo se vikend bacili u potragu za slanim receptima koje ćemo pripremati. Baš kao i mnogo puta dosad, zaustavili smo se na blogu Domaćica, na kojem smo naišli na prijedlog recepta za crumble od lješnjaka. Djelovao nam je prilično jednostavno, a posebno nam se svidjelo što ga možemo koristiti kao dodatak brojnim drugim slasticama, kao što su torte, kreme ili panna cotta, kao i to što mu možemo dodavati razno voće, poput jabuka ili krušaka. 

Sastojci

  • 100 g lješnjaka (svježih ili prženih)
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera

Ovaj vikend pripremamo fantastični crumble od lješnjaka! (фото 1)

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 C.

  2. Veću tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Lješnjake usitnite u blenderu.

  4. Sve sastojke pomiješajte u posudi i izmrvite rukama.

  5. Istresite u tepsiju i stavite peći oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom.

  6. Ohladite pa spremite u teglicu i koristite po potrebi.

* Recept je nastao u suradnji s Kenwood Hrvatska

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar