Traži

Ove odlične sirove granola pločice možete napraviti već danas

Ove odlične sirove granola pločice možete napraviti već danas

Recept s bloga Uvijek gladna


Fotografija: Uvijek gladna

Da, ljeti malo manje kuhamo i palimo pećnicu, a odlučili smo se toga držati i u slučaju ovih granola pločica koje su zaista prefine. Možda neće biti toliko kompaktne kao one klasične, ali će recimo biti savršene da ih ubacite u jogurt... Kako pripremiti ove sirove granola pločice doznali smo na gastro blogu Uvijek gladna, a vi pročitajte u nastavku: 

Sastojci:

1 šalica zobenih pahuljica (krupne)
2 pune žlice Bio sjemenki suncokreta
3 žlice Bio sezama
2 žlice bućinih golica
pola šalice badema
1 pakiranje Bio mix suhog voća (banane odvojite)
1 žlica Bio kokosovog ulja
7 žlica Bio agava sirupa
cimet
kardamom
đumbir u prahu

Ove odlične sirove granola pločice možete napraviti već danas (фото 1)

Postupak

Zagrijte agavu i kokos, dodajte začine. Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Mali kalup obložite papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Ja sam koristila okrugli jer mi je taj bio pri ruci. Utisnite smjesu u kalup, utisnite što jače. Prekrijte drugim papirom ili folijom, utisnite i poravnajte još jednom i ubacite u hladnjak preko noći ili u zamrzivač na nekoliko sati.

Ove odlične sirove granola pločice možete napraviti već danas (фото 2)

Savjet plus

Ako želite kompaktnije pločice napravite u blenderu sjeckalici pastu od datulja ili smokava (oko 7 komada ) i dodajte u smjesu. Možete ih i ispeći. Slobodno se igrajte okusima i dodajte pire od jabuke, kikiriki maslac ili maslac od badema. Također možete od začina staviti samo vaniliju. Agavu možete zamijeniti medom ili javorovim sirupom. Med je zapravo najviše ljepljiv. I nemojte se uzrujavati kada vam smjesa nije dovoljno odstajala pa se raspada.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar