Search

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu

Lorenzo & Kakalamba


Image: www.lk.rs

Impresivno uređen interijer restorana bazira se na spoju nespojivog, a s vremenom je postao i svojevrsna atrakcija gdje turisti dolaze u ovaj dio grada samo kako bi doživjeli jedinstvenu koncepciju sukoba dvaju regija

U naizgled mirnoj i ne toliko atraktivnoj ulici u Beogradu, Cvijićevoj ulici 110, nalazi se jedan od najgenijalnijih restorana grada. Lorenzo & Kakalamba je originalni prostor koji predstavlja jedinstvenu koncepciju sukoba između dvije regije; talijanske Toskane i regije s juga Srbije, tzv. Pirota. Cjelokupna zamisao potekla je od sasvim jednostavnog i iskrenog obećanja na početku braka pažljivog muža voljenoj ženi: "Draga, jedno ti sigurno mogu obećati - nikad nećeš biti gladna!"

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 1)

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 2)

I tako je vlasnik krenuo u odličan gastro pothvat koji objedinjuje vrhunsku klopu s originalnim eklektičnim konceptom interijera kojeg također potpisuje sam. A ovaj vas interijer ne ostavlja ravnodušnim. Ukoliko se na samom ulazu ne spotaknete na jedan od nevješto sakrivenih kablova, ili se ne preplašite rupe na podu koja direktno gleda u lonac s ukusnim jelima koja se pripremaju u kuhinji kat ispod, naići ćete na jedan od maštovitih stolaca za svojim stolom.

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 3)

Ovako originalnom interijeru pripada i originalan jelovnik sastavljen od kombinacije toskanskih delicija i pravih domaćih recepata Pirota. Većina namirnica dolazi iz spomenutih regija, a obroci se pripremaju i prema vjerodostojnim recepturama. Stranci obožavaju jela poput janjetine pripremljene u peći na drva ili sarme u vinovom listu, a ljubitelji talijanske kuhinje ovdje će kušati domaću tjesteninu ili pak Pizzu Italianu pripremljenu od originalnog talijanskog brašna u krušnoj peći. Osim tradicionalnih jela na jelovniku su i moderna jela svjetskih kuhinja, a restoran si je priskrbio i nagrade za profesionalnost. 

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 4)

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 5)

Kad zadovoljite svoje gurmanske apetite za oko će vam zapeti mnoštvo detalja zbog kojih je ovaj prostor toliko neodoljiv. Od koze koja spokojno pase travu po plafonu, preko komičnih reprodukcija čuvenih firentinskih skulptura do fantastičnih slika slavnog Botera. U koje god doba dana da odlučite posjetiti ovo humoristično mjesto tražit će se stolac više stoga se pripremite na rezervacije unaprijed.

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 6)

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 7)

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 8)

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 9)

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 10)

Ovo je najoriginalniji restoran u Beogradu (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više