Search

Ovo su najbolji zagrebački restorani prema izboru najutjecajnijeg gastro portala na svijetu

Ovo su najbolji zagrebački restorani prema izboru najutjecajnijeg gastro portala na svijetu

Novinarka "Fine Dining Lovers" provjerila je što se nudi u hrvatskoj prijestolnici

Tekst: E.G.


Image: PR,
Facebook

Da se na zagrebačkoj gastronomskoj sceni nešto doista počelo mijenjati - na bolje- znamo već unutrag posljednjih nekoliko godina. Međutim, jedno je kad o tome uz čašu vina raspravljaju gastro novinara i domaći insajderi iz industrije, a posve je drugo kad upravo to postane jedna od tema mjeseca na jednom od najrelevantnijih gastro portala uopće, "Fine Dining Lovers". Detaljni tekst o zagrebačkom iskustvu novinarke Margot Scachter objavljen je prije nekoliko dana i počinje u, po Hrvatsku turističku zajednicu, pomalo negativnom tonu. Scachter, će se, naime, zapitati bi li itko u deset sekundi, pa čak i 10 minuta, mogao sjetiti barem jednog tradicionalnog hrvatskoj jela.

Štoviše, prisjetit će se i epizode serije "No Reservations" pokojnog Anthonyja Bourdaina u kojoj posjećuje našu zemlju i priznaje kako u glavni nema baš nikakvu sliku o tome kakva bi lokalna kuhinja ovih prostora biti. S druge strane, epizodu će završiti oduševljen svim specijalitetima koje je imao prilike probati i zaključiti kako bi hrvatska kuhinja mogla biti "sljedeća velika stvar" u gastronomiji.

Novinarka i kritičarka će nadalje čitatelju ponuditi podatke o rastućem broju posjetitelja koji dolaze u Zagreb te spomenuti prisutnost dva važna vodiča; MichelinaGault & Millaua. Nakon toga, kreće i s najzanimljivijim dijelom - konkretnim preporukama restorana koje je posjetila.

Noel, Ulica popa Dukljanina 1

Prvi zagrebački restoran koji se može pohvaliti Micelinovom zvjezdicom svidio se Margot Scachter; pohvalila je njihove moderne kulinarske tehnike, elegantne prezentacije i namirnice u jelima koje kupuju od malih, lokalnih proizvođača. Uz to, osvrnula se i na sjajni izbor pića, od vina, preko koktela, pa sve do razinih sake opcija.

Ovo su najbolji zagrebački restorani prema izboru najutjecajnijeg gastro portala na svijetu (фото 1)

Bistro Apetit By Marin Rendić, Jurjevska 65a

Ovaj je restoran Gault & Millau proglasio najboljim u Zagrebu, a u preporuci se spominje i bogato iskustvo chefa Marina Rendića, koji je radio u nekim od najprestižnijih svjetskih resotorana poput "Nome" "Arzaka".

Ovo su najbolji zagrebački restorani prema izboru najutjecajnijeg gastro portala na svijetu (фото 2)

Mano 2, Radnička cesta 50

Riječi hvale imala je i za chefa Hrvoja Kroflina, odnosno ovaj restoran smješten u gradskoj poslovnoj zoni. Najveća je vrijednost njegove kuhinje, ističe, u namirnicima najviše moguće kvalitete te spajanju tradicionalnih receptura sa suvrmenim tehnikama.

Ovo su najbolji zagrebački restorani prema izboru najutjecajnijeg gastro portala na svijetu (фото 3)

NAV, Masarykova ulica 11/1

Progresivni restoran chefa Tvrtka Šakote također se našao na listi preporuka. Kao njegovu je posebnost istaknut samo jedan menu koji se mijenja iz dana u dan, a kao možda najprepoznatljivije jelo su odabrane jagle.

Ovo su najbolji zagrebački restorani prema izboru najutjecajnijeg gastro portala na svijetu (фото 4)

Brokenships Bistro, Katarinin trg 3

Ovaj bistro dolazi s posebnom preporukom, i to onom odličnom vrijednosti za uložen novac. Pohvaljen je koncept dijeljenja hrane i opcije malih i velikih porcija, kao i tradicionalnih jela s modernim zaokretom.

Ovo su najbolji zagrebački restorani prema izboru najutjecajnijeg gastro portala na svijetu (фото 5)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više