Traži

Pavlova u obliku vijenca savršen je način da zaključite 2018. godinu

Pavlova u obliku vijenca savršen je način da zaključite 2018. godinu

Recept s bloga Domaćica

Urednik: L.M.F.


Fotografija: Domacica.com.hr

"Kako je prosinac ipak blagdanski mjesec, odlučila sam vam dati ideju kako da je još uobličite, a to je da je napravite u obliku vijenca, u bojama prosinca." poručuje Sanja Mijac na čijem smo blogu Domaćica i pronašli ovaj prekrasan recept za omiljenu nam Pavlovu tortu. Pa, ako ste tekuću godinu odlučili zaključiti nekim impresivnim i ukusnim gastro momentom, onda je ova torta upravo to. Kako je pripremiti detaljno čitajte u nastavku... 

 

Sastojci

5 bjelanjaka
prstohvat soli
200 g šećera
1 žličica Dolcela gussnela
1 žličica alkoholnog octa

Sastojci za kremu
200 ml slatkog vrhnja za šlag
200 g Mascarpone sira ili svježeg sira po želji
50 g šećera u prahu
1 žličica arome vanilije

Sastojci za ukrašavanje
250 g pekmeza od malina
svježa menta
svježi šipak

Pavlova u obliku vijenca savršen je način da zaključite 2018. godinu (фото 1)

Priprema

Pećnicu upalite na 130 °C i ostavite da se grije. Na pleh stavite masni papir za pečenje. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna (otprilike 4-5 minuta). Na kraju u smjesu dodajte prosijani gussnel i ocat, kratko izmiksajte ili izmiješajte špatulom. Na masni papir špatulom ili velikom žlicom vadite smjesu u oblik kruga pazeći da taj unutarnji krug bude promjera oko 13 cm, torta neka bude viša (oko 5-6- cm). Kada ste oblikovali vijenac, samo gore po vrhu zagladite pavlovu i napravite kao blagu udubinu zbog kasnijeg nanošenja kreme. Stavite koru u pećnicu na sat i pol, ne otvarajte pećnicu u nijednom trenutku periodu. Tek nakon sat i pol ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

Priprema kreme i ukrašavanje

Slatko vrhnje za šlag istucite na pola, kojih 10-20 sekundi, zatim dodajte ostale sastojke i miksajte dok se sve ne spoji pritom pazeći da ne premiksate kremu kako vam se ne bi zgrudala. Tortu premažite kremom. Pekmez malo zagrijte s 1-2 žlice vode kako bi vam bio mekši pa ga prelijte po kremi uz pomoć žlice pazeći da ga ima na svakom dijelu. Ukoliko želite možete dodatno posipati svježi šipak i svježe listiće mente.

Napišite komentar

više