Search

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled?

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled?

U Dubrovnik je stigao pravo "gelato"


Image: GoDubrovnik

Koncept Market Kolektiva, priča o slavnom liku iz Profesora Baltazara i neodoljivo kremasti okusi elementi su formule uspjeha preslatke slastičarnice smještene u srcu Grada

Koncept slastičarnice Peppino's dolazi iz zagrebačkog Market Kolektiva (Marita Bonačić, Katarina Perić i Iva Hrvatin), a krenuo je od motiva male tvornice slatkih čudesa u čijem se prostoru ona i nude i pripremaju. Ime je dobila prema slavnom pioniru Peppinu iz, svima dobro znane, crtane serije Profesor Baltazar. Peppino je znatiželjni rodan kojeg Baltazar uči čudima svijeta kako bi postao turistički vodič, a koji u ovu dubrovačku slastičarnicu donosi prizvuk talijanske recepture sladoleda. U novootvoreni Peppino's zavirila je ekipa s portala GoDubrovnik.

Atmosfera retro slastičarnica u kombinaciji s industrijskim dizajnom 

Interijer slastičarnice vizualno je podijeljen na dva dijela. Tvorničkom zonom sirovog betonskog izgleda prevladava impresivna stropna custom made konstrukcija od bakrenih cijevi, koja služi kao industrijska rasvjeta, evocirajući atmosferičnost starih europskih slastičarnica. Ulaznu zonu, u potpunosti prekrivenu bijelim porculanskim pločicama, karakterizira pogled na vitrinu za sladoled koja će sve prave ljubitelje sladoleda ostaviti bez daha.

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled? (фото 1)

Izbor kremastih okusa koji nije nimalo lagan

Pepino's je mjesto gdje možete pojesti jedini pravi gelato u Dubrovniku. Raspametit će vas puni, kremasti okusi kakve prije niste kušali... Nismo se mogli odlučiti sviđa li nam se više Yogo Strawberry, Choco Oreo, Caffe Latte ili pak Pisatacchio! Ili možda Fererro Rocher premium?! Izbor nije lagan, ali nećete pogriješiti ako se odlučite za bilo koji sladoled u Pepino's ponudi. Za one koji paze na prehranu, tu su izuzetno ukusni BIO sladoledi bez glutena, tako da u najboljim okusima ljeta odsad možete uživati bez grižnje savjesti.

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled? (фото 2)

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled? (фото 3)

U samom srcu grada

Lokacija za ovu prekrasnu slastičarnicu nije mogla biti idealnija. Peppino's Confectionery Lovers' Club smješten je u samom srcu grada, Ulica od Puča 9, tako da ćete je s lakoćom pronaći. Koliko je sladoled dobar, govori i činjenica da je slastičarnica gotovo uvijek puna, a kupci željni ovog prvoklasnog ljetnog osvježenja ponekad svoj red čekaju i ispred butige. Ako se ovo ljeto nađete u Dubrovniku, nikako nemojte propustiti najukusniji desert u Gradu. Kad ga isprobate, sigurni smo, vratit ćete se po još.

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled? (фото 4)

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled? (фото 5)

Peppino's Confectionery Lovers' Club ili kako je Dubrovnik napokon dobio pravi pravcati sladoled? (фото 6)

Tekst: Lena Šutić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više