Search

Pet šarmantnih zagrebačkih restorana čijim se jelima posebno veselimo u jesenskim danima

Pet šarmantnih zagrebačkih restorana čijim se jelima posebno veselimo u jesenskim danima

Sezonske namirnice i sjajni tanjuri

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Facebook

Zagrebački restorani krenuli su s pripremama za jesen, na menijima nekih od njih već se sada mogu pronaći specijaliteti koji će na savršen način zagrijati nadolazeće sve hladnije dane, a nama nije preostalo ništa drugo već sastaviti popis onih stvorenih da ih posjetite upravo u ovo doba. Na našoj se listi tako može pronaći ponešto za baš svakoga, od jednostavnih sezonskih tanjura, preko onih egzotičnih pa do tradicionalnih jela upakiranih u moderno ruho. Na kraju, ne preostaje nam ništa drugo već rezervirati stol za vikend i čekati da nas inovativni domaći chefovi još jednom iznenade svojim sjajnim gastronomskim kreacijama.

Brokenships Bistro

Jedan od onih koji bi svojom inovativnošću mogao privući najprije ljubitelje poznatih okusa upakiranih u novo ruho je i Brokenships Bistro. Smješten na samom Katarininom trgu, tik do Muzeja prekinutih veza, ovaj bistro odličan je odabir za ručak u dvoje. Odlučite li se za tu opciju, iz kuhinje mladog chefa Matije Jagića pred vas će stići klasici domaće kuhinje poput pašticade i mesa s tiblice u sasvim novim oblicima. Preporučujemo naručivanje nekoliko manjih jela kako biste uspjeli isprobati veći broj jela i oduševiti se na čak nekoliko razina.

Pet šarmantnih zagrebačkih restorana čijim se jelima posebno veselimo u jesenskim danima (фото 1)

Mali bar

U Malom baru, u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, iza kojeg stoji nekadašnja televizijska chefica Ana Ugarković, jede se promišljeno pripremljena sezonska hrana s mediteranskim prizvukom, a meni se, logično, prilagođava namirnicama koje se trenutno mogu pronaći na tržnicama. Iz emisija Ane Ugarković naučili smo kako se pripremaju jednostavna jela sa zaokretom koji čini čuda, dok vas u Malom baru očekuju ista takva, nepretenciozna i ukusna jela iza kojih ostaje samo osjećaj ugode. Lokal je jednostavno uređen, hrana je uvijek u prvom planu, a lokacija je odlična. Naime, Mali bar čeka vas u malom dvorištu u zagrebačkoj Vlaškoj ulici i, iako na poprilično prometnom mjestu, u Malom baru prevladava opuštena, topla atmosfera.

Pet šarmantnih zagrebačkih restorana čijim se jelima posebno veselimo u jesenskim danima (фото 2)

Haustor Haus

Iako je ponuda u počecima Haustor Hausa bila tek dobra, s dolaskom novog chefa Kristijana Kereše, u ovom su restoranu kreirali novi koncept koji zvuči obećavajuće. Na nešto drugačije posloženom meniju tako se sada nalaze ozbiljnija mesna i riblja jela, rižota i orzotta, kompleksnije juhe i deserti koje bi se, vjerujemo, mogle svidjeti kako ozbiljnih zaljubljenicima u gastronomiju, tako i onima nešto jednostavnijeg ukusa. Haustor Haus se nalazi u zagrebačkoj Masarykovoj ulici na broju 26 i definitivno je jedan od onih mjesta koje želimo posjetiti što prije.

Pet šarmantnih zagrebačkih restorana čijim se jelima posebno veselimo u jesenskim danima (фото 3)

Savica Eatery

Ovo mjesto od samog otvaranja oduševljava jednostavnim jelima i sjajnim okusima, a iz sezone u sezonu, trud i rad uložen u svaki tanjur na jednakoj je razini. Upravo zato, njihova su riblja i mesna jela itekako vrijedna pažnje. Posebno nam se sviđa način na koji pripremaju jela od tune s kojima gotovo nikada ne griješe, a osvojili su nas i juhom od rajčice s mozzarellom. Savica Eatery nalazi se na adresi Lastovska 38.

Pet šarmantnih zagrebačkih restorana čijim se jelima posebno veselimo u jesenskim danima (фото 4)

Namaste

Volite li se s vremena na vrijeme počastiti nešto drugačijim zalogajima, a najdraži su vam oni indijski, Namaste je restoran koji svakako morate posjetiti. Na ovom se mjestu kuhaju i jedu fantastični indijski specijaliteti, umaci su bogati i dolaze u velikim količinama, indijski kruh naan je odličan i za koje god jelo se odlučili, vjerujemo, nećete pogriješiti. Namaste se nalazi u Selskoj cesti na broju 217 i savršeno je mjesto za sve ljubitelje nešto egzotičnije kuhinje.

Pet šarmantnih zagrebačkih restorana čijim se jelima posebno veselimo u jesenskim danima (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više