Search

5 kul zagrebačkih adresa za brzi ručak

5 kul zagrebačkih adresa za brzi ručak

Od sushija do tradicionalnih tanjura

Tekst: Lidija Lončarić


Kako bismo vam pomogli pri odabiru mjesta za ručak na one dane kada tražite brze opcije u pauzi od posla, u prilikama kada su vam klasične opcije dosadile ili popodnevima kada vam se jednostavno ne da razmišljati o kuhanju, izdvojili smo pet novijih zagrebačkih adresa koje će, kako stvari za sada stoje, baš uvijek biti dobar odabir. Na našem se popisu tako našlo ponešto za svakoga, od sushija, preko falafela i tradicionalnih tanjura pa sve do omiljene pizze. Na vama je samo da odaberete.

SoHo sushi

U ulici Popa Dukljanina prije nešto više od tjedan dana otvoren je SoHo sushi bar. Riječ je o mjestu na kojem ćete pronaći velik izbor sushija te je prvi takve vrste u kojem sami možete složiti rolicu po samo svom ukusu. U ponudi SoHo sushi bara nalaze se klasične kombinacije, ali i one nešto neobičnije poput Cesar sushija, sa sastojcima koje inače volimo u omiljenoj Cesar salati.

Rolice se mogu kupiti po komadu, po cijeni već od šest kuna, a za ručak je odlična opcija i narudžba sushi kutija s različitim ili istim vrstama rolica, čije se cijene kreću od 75 kuna. Za one koji pak vole ručak pretvoriti u večeru, sjajna vijest je da u SoHo sushiju petkom i subotom od 20 do 22 sata možete uživati u all you can eat opciji za samo 100 kuna.

Facebook

Falafel etc.

Nešto ozbiljna ponuda falafela, bliskoistočnog specijaliteta od slanutka, od nedavno je dostupna i na Opatovini. Tamo se, naime, u divnom uređenom prostoru smjestio još jedan novi restoran. U Falafelu se poslužuju samo humus i falafeli uz dodatke po želji, a za one koji ručak ne mogu završiti bez slatkog, tu je i čokoladni humus. Ideja nam se i više nego sviđa te zvuči kao odlično mjesto za bezmesni ručak u pauzi od posla.

Facebook

Tajer

Restoran međimurske hrane krajem prošle godine otvorio se na Zvonimirovoj ulici, a već je postao jedno od poznatijih mjesta za pravi domaći ručak. Ovdje ćete tako pronaći dnevnu ponudu jela koja uključuje tople, domaće specijalitete, ali i stalnu ponudu koja uključuje omiljene pohance, trgance, pa i međimursku gibanicu. Restoran Tajer idealan je za brzinski ručak kada se zaželite zalogaja koji podsjećaju na doma, ali i za bogati obiteljski ručak vikendom. Osim dobre hrane, ambijent je i više nego ugodan, a osoblje simpatično.

Facebook

Poke Poke

Još jedan novitet na zagrebačkoj gastronomskoj sceni, ujedno idealan odabir za brz i lagan ručak, jest i Poke Poke street food bar. Smjestio se u Bogovićevoj ulici, a na tek nekoliko koraka od glavnog zagrebačkog trga čekaju vas popularne havajske zdjelice u kojima možete kombinirati dodatke po samo svom ukusu.

Bazični sastojak poke zdjele je sushi riža, a zatim svaki gost za sebe bira dodatke poput sirove ribe, mesnih ili veganskih opcija, povrća i umaka. S proljetnim danima, u Poke Poke street baru najavili su i  terasu pa bi brzinski ručak na ovom mjestu vrlo lako mogao postati dio tjednog rituala.

Facebook

Pizzerija Bros

Pizzerija nikad dovoljno, pa nas je tako krajem prošle godine razveselilo i otvaranje one s trešnjevačkom adresom. Odlična ponuda pizza i divan ambijent već su sami po sebi dovoljan razlog da se u pizzeriju Bros zaputite na svoj brzinski ručak, a kao dodatan plus, ovdje možete i isprobati sjajne pizza sendviče, salate te plate. U pizzeriji Bros fokusirani su isključivo na napoletanu, vrstu talijanske pizze s debljim rubom, koju pripremaju u krušnoj peći.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više