Search

Pet načina kako jutarnju kavu učiniti zdravijom

Pet načina kako jutarnju kavu učiniti zdravijom

Evo što sve možete učiniti

Image: Pexels

Iako je često na meti kritika zagovornika zdrava prehrane, kava ne mora nužno biti nezdrava, a evo kako je možete učiniti blagotvornijom za svoj organizam

Mnogi od nas ne prolaze kroz jutro bez šalice kave, no ako se pije na pogrešan način kava može biti vrlo nezdrava. Zato vam donosimo pet načina kako svoju omiljenu jutarnju kavu možete učiniti zdravijom.

Kuhajte vlastitu kavu

Razni umjetni napitci koji u sebi već sadrže šećer i mlijeko u prahu su najgora opcija za jutarnju kavu ako se uopće mogu nazvati kavom. Za njima često posežemo u kafićima baš kao i za lošim kavama koje nam nerijetko serviraju. Zato ćete najsigurniji biti ako kavu skuhate sami kod kuće. Ne samo da ćete uštedjeti novac nego ćete i znati što pijete.

Koristite filtriranu vodu

Gradska voda je nevjerojatno tvrda i prepuna neželjenih supstanci. Zato bi bilo dobro kavu kuhati s filtriranom vodom koja će joj dati bolji okus, a i puno je zdravija za organizam jer ne sadrži klor i supstance poput olova ili žive koji s mogu naći u vodi.

Kupujte organsku kavu

Danas više nije teško nabaviti organske proizvode zato pokušajte zamijeniti kavu koju inače koristite, a koja je tijekom uzgoja najvjerojatnije tretirana enormnom količinom pesticida, za onu organsku. S organskom kavom ćete biti sigurni kako činite nešto dobro za svoj organizam.

Prestanite koristiti šećer i masno mlijeko

Vjerovali ili ne, u kavi možete uživati i bez šećera. Kad se jednom naviknete na pravi okus kave, onu sa šećerom više nećete ni piti. Ako pak ne možete piti kavu bez mlijeka, izbjegavajte koristiti najmasnije mlijeko i, ako je moguće, zamijenite ga nekim orašastim mlijekom koje možete sami pripremiti kod kuće.

Uživajte u kavi polako

Ako prebrzo popijete svoju jutarnju šalicu kave tijelu ćete odjednom dati previše kofeina što negativno utječe na živčani sustav. Zato ustanite ranije i polako uživajte u svojoj kavi, a ako ste pak od onih koji ustaju pet minuta prije nego što napuste stan - nabavite dobru termosicu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više