Traži

\"Pie pops\" ili kako napraviti pitu na štapiću

"Pie pops" ili kako napraviti pitu na štapiću

Recept by Chef Darko's Foodstyling


Fotografija: Chef Darko's Foodstyling

Evo jedna slastica koju uopće nije teško napraviti. Efektna je i jako ukusna, a također može proći kao savršen božićni poklon za neke vam drage ljude. Originalno je i što je najbitnije sami ste ga napravili, poručuje autor gastro bloga Chef Darko's Foodstyling na kojem smo i pronašli ovaj recept…

Sastojci
260 g brašna
160 g maslaca
80 ml hladne vode
1 ½ čajne žlice šećera
1 ¼ čajne žlice soli
½ čajne žlice muškatnog oraha
1 jaje
punjenje: s omiljenim domaćim pekmezom

pribor:
božićni set za kekse (kalupi različitih oblika)
štapići za lizalice koji se mogu peći

"Pie pops" ili kako napraviti pitu na štapiću (фото 1)

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180 °C stupnjeva. U posudi za miješanje spojiti sve suhe sastojke. Dodati maslac narezan na kockice i prstima ga razraditi dok smjesa ne postane mrvičasta. Dodati vodu i pomiješati dok se tijesto ne skupi u masu. Napravite disk od tijesta, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje pola sata. Lagano posipajte radnu plohu brašnom i razvaljajte tijesto na oko 6 mm debljine. Na pleh staviti papir za pečenje. S kalupom napraviti dva identična oblika i jedan prebaciti na papir. Zatim u sredini staviti malu žlicu pekmeza, položiti štapić kao da radimo lizalicu i onda poklopiti s drugim na kojem smo prethodno napravili malu rupicu ili željeni oblik. S malom vilicom spojiti rubove i dio gdje se štapić dodiruje s tijestom lagano pritisnuti s prstima. Premazati s jajetom. Ponavljati dok se tijesto ne potroši. Ovdje možete biti jako kreativni, miješati kalupe i oblike, čak gornji dio koji ide preko pekmeza možete obložiti trakicama koje ste izrezali s rezačem za pizzu. Peći oko 25 minuta ili dok kolačići ne dobiju zlatnu boju.

"Pie pops" ili kako napraviti pitu na štapiću (фото 2)

Napišite komentar