Search

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj

Još jedna u organizaciji Veselog stola

Tekst: L.L.


Image: Anita Kozina,
Vlado Cvirn

Prošlog je vikenda u zagrebačkoj artisan pekarnici Korica održana još jedna humanitarna večera u organizaciji Anite Kozine i njezine ekipe iz Veselog stola. O Anitinim večerama već smo pisali pa smo vas tako upoznali s njezinim blogom Veseli trbuh te vas obavijestili kako u svakoj humanitarnoj večeri možete sudjelovati i sami. Cijene večere više su nego pristupačne, hrana se priprema s ljubavlju koju zatim možete osjetiti u svakom zalogaju, a uz sve to dolazi i humanitarna nota koja cijelu stvar podiže na jednu više, topliju razinu. Ovog je puta sav prihod od večere doniran udruzi Crveni nosovi.

"Igra Veselog stola daje doslovno 'kruha i igara' i to u punom sjaju, a metaforički daje potpunu suprotnost izvornom značenju te metafore. Veseli je stol igra i cirkus novog doba i ideala koji daje 'kruha i humanosti' kroz priliku da se oko važnih stvari, važnih simbola, kroz važne rituale okupi i nešto što je važno obilježi. Ovog puta to je bilo pomoći misiju klaunova doktora koji će uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima u teškim i kriznim situacijama osjećaj radosti, sreće i optimizma kroz redovne posjete djeci u bolnicama te starijim i nemoćnim osobama u domovima. Doktori klaunovi velika su podrška i pomoć u prihvaćanju situacije, nošenju sa strahovima, nesigurnostima i dosadom.

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 1)

Ovaj je Veseli stol bio posebno zaigran s pregršt crvenih nosova razasutih po stolovima, zataknutih na čašama, zakačenih na jelovnicima i nataknutih na nosove svih prisutnih tijekom predivne večere u pekarnici Korica, a koji su svojom banalnom jednostavnošću podsjećali kako malo potrebno izvana, a koliko su važne ideja i namjera da se plemenita priča realizira. Sav prihod od kotizacija za večeru donira se udruzi Crveni nosovi", objasnila nam Vanja Varga iz djelovanja., jedna od organizatorica dosadašnjih Veselih stolova.

Svaka večera u organizaciji Veselog stola, malo je reći, pravi je doživljaj. Pa su se tako kroz osam do sada održanih provlačile tematska jela iz Meksika, Srednje Amerike, Maroka, Like, Koreje, Engleske i Italije. Ovog je puta na red došla Perzija, a na večeri u Korici okupilo se čak 32 gostiju. Uz ugodnu glazbu, koktele dobrodošlice, miris toplog kruha i nasmijana lica domaćica te cijele ekipe koju je oko sebe kroz ove hvalevrijedne večere okupila, večera je započela na najbolji mogući način.

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 2)

Za predjelo gosti su uživali u slasnim perzijskim namazima posluženim uz tri vrste kruha iz Korice te u sjajnoj toploj juhi od jogurta, slanutka i špinata. Glavno jelo bio je perzijski specijalitet zareshk polow uz kofteh, jelo od riže i junetine, dok su za desert gosti uživali u baklavama od oraha, pistacija, badema, cimeta i ružine vodice.

I ovog su puta u realizaciji večere sudjelovali brojni sponzori velikog srca, a kako je sve to izgledalo, najbolje će opisati fotografije iza kojih stoje Anita Kozina i Vlado Cvirn. Želite li i sami učiniti dobro djelo te uz to uživati i u slasnim zalogajima, zapratite Anitu na društvenim mrežama, Facebook stranici i Instagram profilu, pa baš poput nas, s nestrpljenjem dočekajte najavu za kakvo novo, još raskošnije, kreativnije i plemenitije druženje.

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 3)

 

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 4)

 

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 5)

 

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 6)

 

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 7)

 

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 8)

 

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 9)

 

Pogledajte koliko je divno izgledala večera s humanitarnom notom održana u Korici pa saznajte kako i sami možete uživati na jednoj takvoj (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više