Search

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana

Mediteranski restoran Od usta do usta


Image: PR

Iako je u Beogradu gastronomska ponuda prepuna mesnatih proizvoda, iza ovog restorana stoji mediteranska kuhinja koja simbolizira bunt u bogatom izboru restorana u ovom gradu...

Restoran koji je bogat gastronomskom ponudom kao i ponudom pića kojim možete zaliti svaki zalogaj, zapravo je najvećim dijelom privlačan zbog ideje o nastanku lokala, ali i interijera koji osvaja na prvu. "Od usta do usta" je ustvari pokušaj, pa čak i bunt, da se napravi mjesto gdje se može pojesti svježa sezonska hrana (lokalno uzgajano povrće i meso) spremljena probranom i osmišljenom recepturom bez vladajućeg ekshibicionizma.

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 1)

"Nastao je prije dvije godine, kao pop-up restoran u Pariskoj ulici, a ovo nam je treća lokacija, ušuškana između ulica Braće Nedić i Kumanovske. Fokusirani smo na mediteransku hranu (od Andaluzije do Anadolije), a oslonjeni na domaću tržnicu – oazu prirode, nešto najvrednije što Beograd danas ima", riječi su jednog od članova tima ovog osebujnog restorana.

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 2)

Ponuda ovog restorana temelji se na raznovrsnim dnevnim menijima koji su vidljivi na velikoj ploči u sredini restorana. Uvijek je na ploči stalna ponuda jela (homemade raviola i bifteka, domaćih kobasica i vegetarijanske parmigiane di melanzane) koji svoje mjesto ne prepuštaju lako, ali svakodnevno se ispisuju i nova jela: tajlandski curry, intrigantne salate, tarte flambee, bruschette, primamljivi deserti... 

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 3)

Dizajn restorana prati koncept i prvobitnu ideju minimalizma, ali i dobre ponude. Bez napuhane scenografije, prostor je uređen restauriranim stolicama i stolovima te svjetlijom bojom zidova; dizajnerski tim Simo Simović i Đorđe Miketić prostor su učinili višim i prozračnijim. Zanimljivo je kako su stolovi i stolice proizvodi s početka dvadesetog stoljeća, a sve je ručno i s velikom pažnjom dovedeno do sadašnjeg oblika kako bi prostoru dalo toplinu i dašak prošlosti. 

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 4)

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 5)

U ovom se prostoru često održavaju Guest cooking noći, glazbene večeri Live Jazz svirke, Fair Pay promocije vina te književne večeri. Ovo je još jedno mjesto u Beogradu koje odiše posebnošću te će vas sigurno osvojiti jednostavnošću, ali i bogatom ponudom koja vas neće ostaviti ravnodušnima. 

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 6)


Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 7)

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 8)

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 9)

Posebno mjesto u moru beogradskih restorana (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više