Search

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela

Rapsodija okusa u zagrebačkom restoranu

Urednik: BURO.


Image: John Pavlish

Posebno za jedinstveno gastronomsko druženje u restoranu Dubravkin put, chef Vedran Petranović osmislio je meni inspiriran tradicionalnom zagrebačkom kuhinjom. Kulinarski tim na čelu s glavnim chefom, za ručak pod nazivom "Zagreb, tak imam te rad" osmislio je šest sljedova inspiriranih Zagrebom i pokazao nam da unatoč modernom eksperimentiranju možemo zadržati prepoznatljiv okus koji golica maštu.

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 1)

Posluženi su bili rillettes od pastrve uz panna cottu sa svježim hrenom i ikrom pastrve kao hladno predjelo, consomme od patke, leberknedlice i povrće, domaće štrukle kao toplo predjelo te dva favorita - zagrebački odrezak, krema od sira, kupusa i špinata s prahom od buče te patka s mlincima.

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 2)

Ovim konceptom, chef Petranović htio je postići savršen balans između tradicionalnog i modernog jer je tradicija vrlo važan aspekt svake kuhinje. Tako, Petranović je jela na kojima smo odrasli prezentirao u jednom sasvim novom konceptu i tako poznatim okusima dao novo ruho. Svako jelo je bilo posebno, pripremljeno od pomno odabranih namirnica koje se međusobno nadopunjuju stvarajući harmoniju okusa, a jela su oduševljavala i nadmašila visoka očekivanja.

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 3)

Za slatki kraj - Licitarsko srce (Zagrebačka torta), pobrinuo se pastry chef, Robert Bašić koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju prava slastičarsku umjetnost. Osim gastronomskog, ručak je bio i vizualno umjetnički osmišljen do najsitnijih detalja. Prostor  je dekorirala Dubravka Dujmović koja je vodeći se temom za dekoraciju koristila zagrebačke motive poput licitarskih srca i šestinskih kišobrana, koje je samo za ovu prigodu ustupio Tomislav Cerovečki.

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 4)

Zagrebački restoran, koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice, već godinama slovi kao najbolje mjesto za vrhunsku gastronomiju. Ovim jedinstvenim menijem pod vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na zagrebačkoj gastro sceni.

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 5)

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 6)

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 7)

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 8)

Posveta Zagrebu kroz modernu reinterpretaciju tradicionalnih jela (фото 9)

Leave a comment

više