Search

Predstavljena nova limitirana serija hrvatskih Taman čokolada

Predstavljena nova limitirana serija hrvatskih Taman čokolada

Serija čokolada kontroliranog porijekla


Image: PR

Čokolade kontroliranog porijekla iz nove limitirane Taman serije proizvode se od kakao zrna koje, baš poput vina ili kave, potječe s određenog i ograničenog područja ili regije

Manufaktura Malo&Slatko, poznata po ručno rađenim čokoladama TAMAN koje od ovog proljeća oduševljavaju domaće ljubitelje čokolada, ovog je vikenda predstavila limitiranu seriju čokolada kontroliranog porijekla. Naime, čokolade kontroliranog porijekla proizvode se od kakao zrna koje, baš poput vina ili kave, potječe s određenog i ograničenog područja ili regije. Svaka čokolada donosi uzbudljiv doživljaj karakterističnog okusa i aroma koji odražavaju tlo, klimu i okoliš u kojem se uzgajao kakao. Baš kao i kod kave i vina, i kod kakao zrna s kontroliranim porijeklom, moguće su razlike u organoleptičkim i kemijskim svojstvima od berbe do berbe.

TAMAN čokolade predstavile su tri različite čokolade kontroliranog porijekla:
BRAZIL 66% - tamnu čokoladu s vrlo intenzivnim okusom gorko-slatkog kakaa, voćnih aroma nezrelih banana i notom dima sparenu s divljim borovnicama;
MADAGASKAR 67% - tamnu čokoladu izrazito čistog, ali zaokruženog okusa kakaa, s notama malina i borovnica sparenu s crvenim paprom;
JAVA 32% - mliječnu čokoladu voćnih aroma s naznakama karamela i zelenog čaja sparenu s pečenim sjemenkama sezama.

Predstavljena nova limitirana serija hrvatskih Taman čokolada (фото 1)
Ove čokolade dostupne su u ograničenim količinama samo na kućicama Vinolicious za vrijeme trajanja festivala "Food Film Festival Zagreb" na Zrinjevcu do subote 17. rujna te festivala "Svijet na tanjuru" na Europskom trgu do nedjelje 18. rujna. Svaka čokolada proizvedena je u samo 30 komada i prodaju se po cijeni od 40kn.

"Dugo smo željeli raditi sa čokoladama kontroliranog porijekla i jako smo ponosni što možemo predstaviti ovu limitiranu seriju. Odabrane čokolade pomno smo testirali te ih sparili sa začinima, sjemenkama i voćem kako bi dobili jedinstvene kombinacije okusa za koje vjerujemo da će oduševiti ljubitelje čokolada." komentirao je Stiv Kahlina, autor čokolada.

Predstavljena nova limitirana serija hrvatskih Taman čokolada (фото 2)
"Taman Artisan Chocolates" domaći je brend ručno rađenih čokolada, na tržištu od svibnja ove godine i trenutno se u Zagrebu mogu naći smo u odabranim trgovinama: trgovini "Košara&Kašeta" na Britancu, vinoteci "Vintesa" u poznatom gastro dvorištu Vlaške 63, trgovini "Crop", vinoteci "MIVA galerija vina" u Vukovarskoj ulici, u trgovini restorana "Apetit City" u Masarykovoj ulici te u Starom Gradu na Hvaru u trgovinu "Za pod zub“.

Predstavljena nova limitirana serija hrvatskih Taman čokolada (фото 3)Manufakturu Malo i Slatko d.o.o pokrenuli su dvoje zaljubljenika u čokoladu, Stiv Kahlina, bivši glazbenik i dizajner i njegova supruga Sanja Vladović. Nakon karijere u glazbi i dizajnu, Stiv Kahlina prošao je edukaciju za čokolatijera pri kanadskoj školi Ecole Chocolat - school for chocolate arts, te je u njihovoj organizaciji pohađao i završio program Master Chocolatier pri belgijskoj Callebaut Chocolate Academy.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više