Traži

Prefina torta od malina koju nije potrebno peći

Prefina torta od malina koju nije potrebno peći

Recept s omiljenog bloga "Prstohvat soli"


Fotografija: prstohvat soli

Ako ste poželjeli neku finu slasticu, a ne da vam se paliti pećnicu, donosimo vam zgodan recept za ukusnu sirovu tortu od malina, indijskih oraščića, datulja i ostalih finih sastojaka

Često čujemo predrasude o sve većem trendu isključivo sirove prehrane i mnogi postavljaju pitanja poput: Kakvog je to okusa? Kako misliš, sirovo? Koliko brzo se kvari? i slično. Ova prefina torta garantirano je nešto najbolje što smo probali od sirove hrane i istovremeno zbog svojih nutritivnih vrijednosti ne narušava balans u organizmu. Ipak, to ne znači da je možete pojesti cijelu, a u nastavku pročitajte što vam je  od sastojaka za nju potrebno: 

Za kalup od 18 cm

Kora:

  • 150 g sirovog badema
    150 g otkoštenih datulja
    prstohvat soli

 

Krema:

  • 400 g sirovih indijskih oraščića
    2 limuna
    150 ml kokosovog ulja
    150 ml meda
    1 štapić vanilije
    100 g malina

 

Priprema:

Večer prije pripreme ovog deserta namočite indijske oraščiće u dvostruko više vode i ostavite da odstoji preko noći. Također, odmrznite maline u slučaju da koristite zamrznute. Pripremite kalup obujma 18 cm i dno mu obložite papirom za pečenje. U multipraktiku usitnite bademe i datulje pomiješane s prstohvatom soli. Dobivena smjesa treba biti ljepljiva i kompaktna kako biste bez problema popunili dio kalupa i stavili ga u hladnjak. 

Maline usitnite štapnim mikserom, a indijske oraščiće koji su odstajali preko noći u vodi procijedite, properite i prosušite. Ubacite u blender, dodajte med, kokosovo ulje, naribanu vaniliju iz štapića i sok od limuna. Smjesu izmiksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ako ide malo teže, dodajte vrlo malo vode. Podijelite smjesu na dva dijela pa u jedan dodajte maline. Bijeli dio namažite preko kore u kalup i stavite u zamrzivač na pola sata da se malo stisne, a zatim ga premažite i smjesom od malina. Najbolje ga je ostaviti preko noći u hladnjaku, a prije služenja dekorirati smrvljenim pistacijama i kokosom. Dobar tek! 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više