Search

Pretplata na kavu zvuči kao genijalna stvar, a sada je dostupna i kod nas, znamo gdje, kako, kada i zašto

Pretplata na kavu zvuči kao genijalna stvar, a sada je dostupna i kod nas, znamo gdje, kako, kada i zašto

Kavoljupci, pozor!

Tekst: Lidija Lončarić


Od simpatičnog kafića s ponajboljom kavom u gradu, Karibu Kaaawa smještena u zagrebačkoj Ozaljskoj ulici postala je apsolutni hit među ljubiteljima omiljenog crnog napitka kada je na njihovim internetskim stranicama osvanula novost da su u ponudu uvrstili pretplatu na kavu. Dobro ste pročitali. Ispunite obrazac, uplatite određenu svotu novaca, a zatim vam jednom mjesečno na vrata stiže paket iznenađenja.

Pretplata na kavu zvuči kao genijalna stvar, a sada je dostupna i kod nas, znamo gdje, kako, kada i zašto (фото 1)

Oni najveći među ljubiteljima kave tako se mogu pretplatiti na tri, šest ili 12 mjeseci, a izaberete li posljednje dvije opcije, na adresu vam, osim kave, stiže i poklon iznenađenja, rekli su nam iz Karibu Kaaawe. Dostava za Zagreb je besplatna, a za one nešto udaljenije riječ je o simboličnom iznosu koji se, volite li zbilja uživati u šalici vrhunske kave, zbilja isplati. Naravno, odmah nas je zanimalo o čemu je točno riječ pa smo kontaktirali ekipu koja iza ideje stoji i upitali ih kako cijela stvar zapravo funkcionira, a zatim otkrili još jedan novitet koji nas je, zbog poruke koju nosi, oduševio na posve novoj razini.

Rekli su nam kako, nakon što se u nekoliko jednostavnih koraka pretplatite, na vaša vrata jednom mjesečno pozvonit će dostavljač te vam uručiti vrećicu kave od 250 grama. Kava se odabire nasumično, a otkrili su nam i kako je svakog mjeseca na redu po jedna europska pržionica te kako je baš uvijek riječ o zbilja vrhunskim proizvođačima.

"Kod svih kava radi se o vrhunskim arabicama (eng. specialty coffee) čije poslovanje se temelji na principima društveno odgovornog poslovanja. Pržionice odabiremo s pažnjom i prema feedbacku naših gostiju koji su već kušali kave tako da pretplatnici budu zadovoljni pri svojim dnevnim ritualima ispijanja kave", rekla nam je Ivana Zec Škember iz Karibu Kaaawe.

Pretplata na kavu zvuči kao genijalna stvar, a sada je dostupna i kod nas, znamo gdje, kako, kada i zašto (фото 2)

Odlična je stvar i što ekipi iz Karibu Kaaawe, nakon degustiranja određenog primjerka, možete poslati svoj dojam, uspostaviti s njima nešto osobniji odnos i razmijeniti iskustva, a preporučite li novog pretplatnika, dodaju, na sljedeću pretplatu dobivate popust.

Osim pretplate, nedavno su u ponudu uveli i kutije iznenađenja koje nam se čine kao idealan poklon za ljubitelje kave, a iste su nastale u suradnji sa Školom primjenjene umjetnosti. Da priča ne bi stala samo na tome, rekla nam je Ivana Zec Škember, kroz svoje su kutije iznenađenja htjeli poslati i važnu poruku.

"U kutijama iznenađenja nalaze se razne kombinacije kava ili kave i chai latte-a. Iznenađenje u kutiji je strip koji je zapravo svojevrsna priča o proizvodnji kave od njene sadnje pa sve do vruće šalice. Njega su prema našem scenariju pripremili učenici ŠPUD-a pod mentorstvom prof. Tomića. Stripom smo htjeli staviti naglasak na ulogu žena u svijetu kave.

Malo je poznato da se uzgojem kave na farmama, njenim branjem i sortiranjem pretežito bave žene - gotovo 70%. Kako smo ove kutije imali već neko vrijeme, pripremili smo nove, nešto drugačijeg dizajna, u kojima će se osim kave i chai latte-a moći kombinirati i naši metalni lončići.“

Pretplata na kavu zvuči kao genijalna stvar, a sada je dostupna i kod nas, znamo gdje, kako, kada i zašto (фото 3)

Sjajna ideja i odličan proizvod, čini se, urodili su plodom. Na društvenim se mrežama, naime, počelo javljati sve više zadovoljnih pretplatnika, a kako i ne bi kada nam od sada, zahvaljujući ekipi iz Karibu Kaaawe, ono bez čega često ne možemo preživjeti dan doslovno stiže na vrata.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više