Search

Preuređena kultna Palainovka slavi rođendan

Preuređena kultna Palainovka slavi rođendan

Kultno zagrebačko mjesto s dugom tradicijom

BURO.


Image: PR

Čak 165. godina nakon prvog otvaranja, kultna kavana Palainovka je prije dvije godine ponovo otvorila svoja vrata te pokazala potpuno novo ruho!

Ne tako davno, spomenuli smo Palainovku kao idealno zagrebačko mjesto za provesti Valentinovo, a sada ta ista kavana slavi svoj 2. rođendan od potpunog preuređenja!

Čak 165. godina nakon prvog otvaranja, kultna kavana Palainovka je prije dvije godine ponovo otvorila svoja vrata te se zagrebačkom Gornjem gradu pokazala u potpuno novom ruhu! Tom prigodom, ovaj tjedan, Palainovka slavi svoj drugi rođendan od preuređenja! Priča se pokrenula udruživanjem "snaga" arhitekata Krešimira Matasa, Vedrana Pavlovića i Jakova Vidaka s mladim Albertom Hrženjakom i upuštanjem u pustolovinu kompletnog make overa! Simbolično su to nazvali "pustolovinom spajanja niza suprotnosti". Vođeni idejom da osuvremene stari "štih" kavane, kako bi prostor približili i mlađim generacijama, Palainovku su pretvorili u prostran, osvježavajuć i moderan caffe bar, s prepoznatljivim dizajnerskim namještajem, zadržavši originalne i povijesne elemente, poput starog bicikla smještenog na sam šank ili velikog starinskog sata na stropu...

Preuređena kultna Palainovka slavi rođendan (фото 1)

Spajanjem nespojivog postigli su željeni efekt! Palainovka danas predstavlja jedan od najpopularnijih café barova u gradu u kojem ćete uživati uz jutarnju kavu, ali i vikendom se dobro provesti uz live bend. Povodom rođendana Palainovka na terasi ovog petka, 6. lipnja priprema rođendanski koncert s grupom Detour u glavnoj ulozi i poziva vas da se osobno uvjerite u novo šarmersko ruho Palainovke te zašto nosi naziv najpopularnijeg "pecališta komada" sjeverno od Ilice!

Preuređena kultna Palainovka slavi rođendan (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više