Search

Prhki keksi s lješnjacima idealna su slastica za nadolazeće blagdane

Prhki keksi s lješnjacima idealna su slastica za nadolazeće blagdane

Recept s bloga "Domaćica"

Tekst: E.G.


Image: Domaćica

Blagdani nam se sve više približavaju, a s njima i potreba za pripravom bogatog blagdanskog stola. On, naravno, nije potpun bez posebnih slastica. Danas vam donosimo recept upravo za jednu takvu, a pronašli smo ga na blogu Domaćica. "Nedavno sam prvi put probala ove kekse i oduševili su me na prvu - mirisni, prhki i u svojim oblicima savršeno blagdanski. Često doma na stolu u tegli imam neke kekse, a ovo su oni koji tu teglu krase zadnjih desetak dana, da toliko mogu stajati, ništa im se nije dogodilo i zato su mi još draži.", rekla je Sanja Mijac. Recept provjerite u nastavku!

Sastojci

300 g glatkog brašna

200 g maslaca

100 g šećera

150 g mljevenih lješnjaka (ja stavim pržene) ili badema ili oraha

1 vanilin šećer

2 žličice cimeta

2 žumanjka

Prhki keksi s lješnjacima idealna su slastica za nadolazeće blagdane (фото 1)

Priprema

Umijesite tijesto od svih sastojaka. Prvo ga trljajte između ruku kako bi postalo mrvičasto, a zatim ga umijesite u glatku kuglu. Zavisno koje brašno koristite ili koje orašaste plodove, ako vam se ne bi dalo zamijesiti, dodajte malo mlijeka.

Tijesto zamotajte u foliju pa stavite u hladnjak na pola sata da odmori.

Pećnicu zagrijte na 180C.

Tijesto na pbrašnjenog podlozi razvljajte na tanje (oko 1-2 cm) pa modlicama režite željene oblike. Ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i režite oblike.

Kekse slažite na masni papir za pečenje i pecite ih oko 12 minuta, dok ne porumene.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više