Search

Pripremite prefinu kavu s listovima mente

Pripremite prefinu kavu s listovima mente

Mojito kava bez alkohola


Image: http://iamafoodblog.com

Iako oni koji svoj dan započinju ritualom ispijanja kave teško mijenjaju navike, recept za pripremu kave s listovima mente vrijedi isprobati

Osvježavajući napitak, smeđi šećer i listove mente uglavnom vežemo uz mojito. No, jutro možda i nije najbolje započeti alkoholom pa vam donosimo recept za prefinu kavu s listovima mente koji smo pronašli na inspirativnom gastro blogu iamfoodblog.com. Radi se o ledenoj kavi koju često pijemo kad vani zagrije, a ovaj jednostavan recept možete isprobati odmah. Od potrebnih sastojaka tu su: listovi mente, smeđi šećer, kava, punomasno mlijeko i led.

Sastojci za dvije šalice:

20-30 listova mente, plus nekoliko listova za ukras

2-3 žlice smeđeg šećera

2 šalice vruće kave

punomasno mlijeko za puniji okus

led

Priprema:

Pripremite kavu kao i svaki dan bilo da se radi o onoj iz aparata ili instant kavi. Podijelite listove mente u svako šalicu po 15 komada. Ako vam se čini previše, kako kaže ova blogerica - nije. Menta vam je ključan sastojak za ovaj recept. Dodajte šećera koliko inače pijete u svaku šalicu. Smrvite šećer i listove mente zajedno drvenim ili metalnim štapom nalik na one iz mužara. Kad osjetite snažan miris mente ulijte kavu i promiješajte dok se sav šećer potpuno ne otopi. Nakon toga dodajte mlijeko po želji uz velikodušnu količinu leda i malo mente za dekoraciju. Uživajte!

Pripremite prefinu kavu s listovima mente (фото 1)

Pripremite prefinu kavu s listovima mente (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više